Fensi naočare sa LED svijetlima za tviteraše

Objavjeno: 12.11.2012.
Fensi naočare sa LED svijetlima za tviteraše
Bright Eyes naočare napravljene su od sitnih LED dioda, koje se mogu programirati da svijetle kako korisnik poželi, a imaju i sopstvenu memoriju. Možda najbolja mogućnost ovih neobičnih naočara jeste njihovo emitovanje Twitter poruka sa povezanog Twitter naloga, dok ih korisnik nosi. One su odličan podsjetnik, jer imaju i ugrađen alarm i zvučnike za emitovanje zvuka. Naočare Bright Eyes prvenstveno su namjenjene programerima i takoreći "štreberima", koji će znati da iskoriste mogućnosti programiranja svake od lampica. Naime, ove neobične naočare, zbog velikog broja LED svijetala mogu da emituju različite slike i video materijale. Ipak, njih će moći da podese ne samo ljudi koji se već bave programiranjem, nego i obični korisnici, koji nemaju ni dan iskustva sa programiranjem.

Pisanjem jednostavnih kodova, koji se većim delom nalaze u uputstvu koje dolazi sa naočarima, svako može da napravi sliku koju će naočare prikazivati. Ukupno 174 LED lampice prikazuju grafiku ili video bijele boje, koji se prikazuju i sa microSD kartice, koja se nalazi na unutrašnjoj strani naočara.

LED naočare još uvek nisu ušle u serijsku proizvodnju, što se očekuje do kraja godine, a cijena po paru iznosiće do 250 dolara, u zavisnosti od “dodatne” opreme koja će sa njima dolaziti.