Fordov Mustang Mach-E koristi oblak da preciznije predvidi domet

Objavjeno: 19.06.2020.
Fordov Mustang Mach-E koristi oblak da preciznije predvidi domet

Buduće ispravke će imati u vidu uslove u saobraćaju u stvarnom vremenu, teren, nadmorsku visinu i još mnogo toga.

Ford će pokušati da smanji zabrinutost za kupce svog električnog Mustang Mach-E tako što će preciznije predvidjeti asortiman. Otkrila je funkciju nazvanu Inteligentni domet koja će izračunati koliko daleko možete krenuti na osnovu faktora kao što su ponašanje u vožnji, vremenske prognoze i prepunjeni podaci iz drugih Mach-E vozila. „Promjene u ponašanju vozača i okruženju mogu uticati na domet, što je i razlog što druga električna vozila često doživljavaju značajna prilagođavanja dometa“, izjavio je Mark Poll, direktor za punjenje Ford EV-a u izjavi.

Ostavljeno je da vozači kupuju Mustangs sa ciljem da vježbaju mišiće desnog stopala. Ako to učinite u EV-u, može se drastično smanjiti domet, posebno u onom poput Mach-E koji može da radi od 0 do 60 mph u srednjem rasponu od tri sekunde. Ideja je da jednom kada Intelligent Range utvrdi koliko brzo želite da idete, trebalo bi da vam pomogne da izbjegnete sindrom mrtve baterije.

Ford je rekao da će oblak koristiti za kombinovanje ponašanja vozača, predviđanja vremena (pošto temperature utiču na vijek baterije) i uslova na putu / terenu. Zatim će koristiti prosjek flote za poboljšanje procena dometa, čak i na putevima po kojima nikada niste vozili. Ako će domet uticati na određenu rutu, Mach-E će vam reći zašto i dati novu procjenu prije polaska.

Dolje na putu Ford će dostavljati nadogradnje u zraku koji su faktor „prometa u stvarnom vremenu, nagiba puta, terena i nadmorske visine određene trase, pa čak i temperature na [krajnjem] odredištu“, rekao je proizvođač automobila . Očekuje se da će Mustang Mach-E iz 2021. godine imati raspon od 300 milja (235 milja za model GT) i da će stići u SAD krajem 2020. Pokrenut će od 43,895 dolara bez federalnog poreskog kredita od 7 500 dolara.

Izvor: Engadget