Galaxy A patent otkriva rotirajuću popup kameru

Objavjeno: 02.02.2021.
Galaxy A patent otkriva rotirajuću popup kameru


Iako se čini da se Samsung zadovoljio punch-hole dizajnom za kamere, ovo je samo privremeno rješenje u borbi za kompletno uklanjanje okvira oko displeja. Idealno rješenje, koje još uvijek niko nije usavršio, jeste da se sve sakrije ispod ekrana. U međuvremenu, Samsung se poigrava i sa drugim idejama, što pokazuje i novoovtkriveni patent kompanije.

Sajt LetsGoDigital je otkrio još jedan patentirani koncept južnokorejske kompanije, koji kombinuje ideje popup kamere i rotirajućeg sistema kamera koji se po potrebi koristi na poleđini ili s prednje strane.

Patent opisuje telefon koji ima samo jedan set kamera, koji se sastoji od tri senzora postavljena u vertikalnom položaju. Kada se kamere koriste na standardan način, izgledaju slično kao novi Contour Cut dizajn koji imaju Galaxy S21 kamere, s tom razlikom što se ne šire na ivicu telefona.

Tajni trik ovog sistema je što može da se izdiže iz tela telefona, nakon čega se rotira tako da su senzori usmjereni ka prednjoj strani telefona. Umesto sve tri kamere, modul se izdiže samo toliko da kamera u vrhu postane vidljiva, imitirajući funkciju standardne popup kamere.

Kao i uvijek, patent ovog tipa ne znači da će Samsung opisano rešenje implementirati u konkretan proizvod, ali svakako predstavlja zanimljiv i intrigantan dizajn.

Izvor: LetsGoDigital