Galaxy Z Fold2 test izdržljivosti otkriva snažnu šarku, ali i neotporan savitljivi ekran

Objavjeno: 03.10.2020.
Galaxy Z Fold2 test izdržljivosti otkriva snažnu šarku, ali i neotporan savitljivi ekran

Originalni Galaxy Fold nije bio poznat po svojoj izdržljivosti. Samsung je odlagao objavu telefona nekoliko mjeseci, a čak i po objavi su primjećivani problemi sa izdržljivošću displeja i kompletnog dizajna. Godinu dana kasnije, imamo unaprijeđeni Galaxy Z Fold2, koji je i izdržljiviji.

Zack, sa popularnog YouTube kanala JerryRigEverything, je na svom neoficijelnom testu izdržljivosti imao Galaxy Z Fold2. Spoljašnji displej telefona poprilično dobro odolijeva ogrebotinama, pa se na Mosovoj skali grebe na šestom nivou, za šta je zaslužna Gorilla Glass Victus zaštita. Međutim, kada je u pitanju unutrašnji ekran, ogrebotine su vidljive već od drugog nivoa i lako se može izgrebati noktima.


Najveće poboljšanje telefon je dobio u segmentu šarki, koje sada blokiraju čestice prašine bolje, kako bi se osiguralo da mehanizam savijanja ne bude kompromitovan. Pored toga, nova šarka je i izuzetno izdržljiva, jer Fold2 nije popucao pod pritiskom savijanja rukama.

Na kraju, izgleda da je Samsung uspio da otkrije način kako da kreira izdržljivu šarku za savitljive uređaje, a kompaniji sada preostaje da kreira i izdržljiviji savitljivi displej.

Izvor: JerryRigEverything