Gigabite lansira novu mehaničku tastaturu za igranje

Objavjeno: 02.05.2020.
Gigabite lansira novu mehaničku tastaturu za igranje

Gigabite je lansirao svoj najnoviji napredak na tržište perifernih uređaja za igranje, Aorus K1 je nova mehanička tastatura za igranje koja je opremljena kombinacijom visokokvalitetnih prekidača, početnog izgleda i RGB osvjetljenja.

Mehanička tastatura Aorus K1 dizajnirana je sa igračima na umu jer sadrži Cherri MKS Red mehaničke prekidače sa RGB pozadinskim osvjetljenjem koji se mogu konfigurisati ili sinhronizovati sa drugim kompatibilnim uređajima i komponentama RGB Fusion 2.0, omogućavajući prilagođavanje režima osvjetljenja i efekata prilagođenih korisnicima lični stil.

Ostale karakteristike Gigabite Aorus K1 uključuju anti-ghosting cijelog opsega sa prelaskom N-Kei - nešto što smo očekivali od mehaničkih tastatura za igranje, programabilnih tastera sa ugrađenom memorijom za uređivanje makronaredbi na bilo kom tasteru preko aplikacije Aorus engine-a. kao na upravljanju multimedijom / pozadinskim osvjetljenjem i podesivim kablom za lako pozicioniranje na radnom stolu da se izbjegnu smetnje kablova.

Potpuni raspon protiv ghosting-a omogućava igračima da drže kontrolu nad bojnim poljem, s radom tastera pune brzine i bez propuštenih ulaznih signala tokom intenzivne konkurencije, dok Cherri MKS Red prekidači pružaju pouzdanu linearnu preklopnu karakteristiku sa 45cN radnom silom i 2 mm pokretanjem za tačno i brzo snimanje ulaza od korisnika.

Visokokvalitetni prekidači Cherri MKS njemačke izrade imaju radni vijek od 100 miliona pokretanja, što ih čini savršenim izborom za konkurentne hardcore igrače. Ugrađeno RGB Fusion 2.0 osvetljenje nudi 16,7 miliona boja osvjetljenja i različite načine osvjetljenja, uključujući pojedinačno osvjetljenje ključeva kako bi se stvorio jedinstveni stil.

Gigabite tek treba da objavi dostupnost i cijene mehaničke igračke tastature Aorus K1.

Izvor: KitGuru