Google godina traje 11 mjeseci, fali decembar!

Objavjeno: 20.11.2012.
 Google godina traje 11 mjeseci, fali decembar!
U najnovijoj Jelly Bean verziji Android operativnog sistema, kompanija Google u potpunosti je zaboravila na mjesec decembar. Ove godine Deda Mraz ne stiže. Neko slavi rođendan u decembru ili treba da aktivirate podsjetnik za kićenje jelke krajem tog mjeseca? Žao nam je – Google Android 4.2 nema tako nešto! Ovo su samo neki od šaljivih naslova kojima internet mediji prenose vijest o izostavljanju decembra u najnovijem Androidu. Provjerili smo – istina je! Ukoliko u nekom od novih Nexus uređaja, koji već dolaze sa Androidom 4.2, u podsjetnik pokušate da upišete bilo koji datum u decembru, to nećete moći da uradite. Taj mjesec je u potpunosti peskočen. Pogledajte sliku i sami se uverite.

Mi smo gornju fotku napravili na Nexus 7 tabletu, ali situacija je ista na Nexus 4 i Nexus 10 telefonu i tabletu, ali i sa drugim Nexus uređajima, koji su već dobili Android nadogradnju.

Google radi na otklanjanju greške, a mislili ste da su Apple mape najveći promašaj modernog doba! E, pa imaju dostojnog konkurenta ;)