Google konačno ažurirao Android Auto platformu

Objavjeno: 14.01.2023.
Google konačno ažurirao Android Auto platformu

Korisnici će uskoro u ​​automobilu imati i mogućnost upućivanja WhatsApp poziva.

Google proširuje funkcionalnost platforme

Prošlo je nekoliko mjeseci, ali sada novi dizajn platforme je stigao. Google je sada redizajnirao okruženje u automobilu za Android korisnike. Kao što je pomenuto na godišnjoj Google-ovoj konferenciji, redizajnirani interfejs pojednostavljuje navigaciju, komunikaciju i reprodukciju medija. Mape su prilagođene položaju koji je lakši za vozača, dok prikaz podeljenog ekrana nudi brz pristup muzici i tekstovima bez obzira na orijentaciju ekrana. Zatim, postoji prikaz vremena trajanja određenog medija a prečice za razgovor prikazane su ispod i pomažu pri pozivima i porukama.

Noviji Pixel i Samsung telefoni “uskoro” će omogućiti WhatsApp pozive, navodi Google. Pomoćnik za sada nudi pametne predloge kao odgovor za propuštene pozive, deljenje vremena dolaska, muziku i podkaste.

Postoji još nekoliko novih nadogradnji koje nisu vezane za Android Auto. Digitalno deljenje ključeva od automobila dolazi na Samsung telefone u bliskoj budućnosti, dok će vlasnici Xiaomi telefona dobiti tu opciju tokom 2023.godine. Ključevi će biti dostupni za druge marke osim za BMW, iako Google nije naveo kada bi se to moglo dogoditi. Mape u HD rezoluciji stižu u modele Polestar 3 i Volvo EKS90 kako bi poboljšale autonomne i sisteme za asistenciju. Takođe, YouTube stižu u automobile koji koriste Google-ove platforme.

Android Auto nadogradnja praktično je bila neophodna. Apple je predstavio interfejs CarPlay-a sledeće generacije koji je ne samo korisniji, već može da preuzme veći deo infotainment sistema automobila. Google-ov redizajn Android Auta nije direktno ekvivalentan. Međutim, to za proizvođače automobila znači veći podsticaji i dokaz da Android Auto postaje sve više konkurentan na tržištu.

Izvor: Engadget