Google konačno razdvojio RS i CG

Objavjeno: 29.09.2012.
Google konačno razdvojio RS i CG
Gugl je posle šest godina konačno razdvojio Srbiju i Crnu Goru kao zasebne entitete za ciljanje oglasa, u okviru svog sistema za Internet oglašavanje "Google AdWords". Iako je državna zajednica Srbije i Crne Gore prestala da postoji prije više od šest godina, dosad je "Gugl AdWords" omogućavao ciljanje teritorije ove dvije zemlje zajedno. Poslednjih 24 sata primjećeno je da je teritorija dvije zemlje odvojena i da se precizno ciljanje, odnosno targetiranje može raditi zasebno, navodeno je na sajtu "Huge Media", digitalne marketinške agencije koja je prvi zvanični "Gugl AdWords" partner u Srbiji.

Kampanje namjenjene jednoj ili drugoj zemlji dosad su morale da budu plasirane zajednički, tako da će stvaranje zasebnih tržišta unutar "AdWordsovog" interfejsa olakšati posao profesionalcima koji pružaju usluge u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i uštedjeti im sredstva.

Interesantne su cifre koje sistem "AdWords" prikazuje u svom interfejsu vezane za online populaciju - Srbija (1.130.000) i Crna Gora (68.000), tako da se može pretpostaviti da su u pitanju u svakom trenutku prisutni korisnici globalne mreže.

"Konačno odvajanje dvije države nije samo korak ka boljem poslu tj. usluzi kojom će profesionalci i agencije da se služe, već i boljoj optimizaciji sadržaja koji se publikuju na teritoriji dvije zemlje, kao i servisa kroz mnoge druge Gugl alate", navodi Ivan Rečević iz "Huge Media".

Izvor: B92.net