Google korisnicima Pixel telefona greškom nasumično slao novac

Objavjeno: 10.04.2023.
Google korisnicima Pixel telefona greškom nasumično slao novac

Neki korisnici Pixel telefona su od kompanije Google dobili određenu sumu novca za testiranje Google Pay servisa. Iako je u pitanju greška, neki od njih će taj novac moći i da zadrže.

Korisnici su na Redditu prijavili da su novac dobili preko Wallet servisa, a vrednost koja im je uplaćena kretala se od nekoliko desetina dolara dok su neki dobili i četvorocifrenu cifru u dolarima.

Jedan korisnik je istakao da je u šest različitih novčanih nagrada dobio skoro 100 dolara za "dogfooding" probnu verziju Google Play servisa. U pitanju je testiranje nove verzije servisa ili usluge, pre nego što postane dostupna svim korisnicima.

Određeni broj korisnika je, nakon ovoga, prijavio da su dobili neplanirane uplate na svoj Wallet račun. Sugeriše se da je Google trebalo uplate da pošalje svojim zaposlenima, ali je greškom on prosleđen nasumičnim korisniciuma koji nisu uključeni u testiranje funkcija.

Google obavestio korisnike koji su "oštećeni", da planira da povuče novac s njihovog Google Walleta, a ukoliko to ne bude uspešno obavljeno novac će moći da zadrže.

Izvor: b92