Google Meet Free Access Rollout Complete, integracija Gmail-a stiže za nekoliko dana

Objavjeno: 13.05.2020.
Google Meet Free Access Rollout Complete, integracija Gmail-a stiže za nekoliko dana

Ranije su Google Meet-u bili dostupni samo preduzeća i preduzeća za obrazovanje putem G Suite-a.

Google Meet je nedavno besplatan svima koji imaju Google nalog u želji da iskoriste novu normu rada od kuće. Izvođenje je sprovedeno postupno, a Google je sada potvrdio da je uvod ovog besplatnog pristupa svima dovršen. To znači da svako sa Google nalogom može lako da pokrene video poziv na meet.google.com. Kompanija izgleda preuzela Zoom i Microsoft timove sa ovim novim besplatnim pristupom. Ranije su Google Meet-u bili dostupni samo preduzeća i preduzeća za obrazovanje putem G Suite-a.

Google Meet je sada dostupan besplatno uz premium funkcije kao što su jednostavno zakazivanje, dijeljenje ekrana, naslovi u realnom vremenu i izgleda koji se prilagođavaju vašim željama. Podnaslovi uživo izgledaju da Google Meet postane pristupačniji raznim korisnicima poput onih sa oštećenjem sluha. Na Google Meet-u je takođe postavljen novi režim slabog osvjetljenja koji automatski može prilagoditi vaš video da bi vas učinio vidljivijim drugima. Tehnološki gigant krenuo je na svoj blog kako bi potvrdio da je uvod u besplatan pristup svim ovim funkcijama sada završen.

Iako možete da pristupite Meetu na vebu preko meet.google.com, aplikacija je dostupna i kao besplatni download iz App Store-a i Google Play Store-a. Korisnici će morati da imaju Google nalog da bi počeli da koriste Google Meet, a ako ga nemate, najbolje je da ga napravite. Google takođe napominje da će Meet biti dostupan preko Gmail-a narednih dana. Ova značajka uvedena je ranije ovog mjeseca za račune preduzeća i obrazovanja, ali sada je postavljena da bude dostupna za sve korisnike. Ova nova Integra integracija trebala bi se pojaviti na lijevoj ploči bočne trake u Gmailu i omogućuje korisnicima da „započnu sastanak“ ili „pridruže sastanku“ bez potrebe za prebacivanjem između aplikacija. Google u suštini izgleda da olakša proces započinjanja video sastanka sa ovom novom funkcijom.

Otkad je Google Meet postao besplatan prije dve nedelje, tehnološki gigant bilježi porast svakodnevnog korišćenja za 30 puta, a Meet dnevno organizuje 3 milijarde minuta video sastanaka. Prošlog mjeseca kompanija je saopštila da svakodnevno dodaje otprilike 3 miliona novih korisnika.

Izvor: The Verge