Google-ova aplikacija danas postaje mračna

Objavjeno: 20.05.2020.
Google-ova aplikacija danas postaje mračna

Izvođenje na Android i iOS uređajima

Google mobilna aplikacija dobija mračan režim, a korisnici Android-a i iOS-a dobijaju mogućnost da ovu funkciju omoguće do kraja nedelje.

Nakon ažuriranja, aplikacija će automatski koristiti bez obzira na temu za koju je vaš operativni sistem već podešen ako koristite Android ili iOS 13. Google kaže da će se ova funkcija danas početi uvoditi, ali da će globalno biti dostupna kasnije ove nedelje. Takođe ćete moći ručno da prelazite između svetlog i tamnog režima tako što ćete se uputiti na podešavanja aplikacije, što će korisnici starijih operativnih sistema morati da urade.

Ako vam je taman režim dostupan na vašem uređaju, možda ćete videti skočni prozor na dnu ekrana, ističući da je tema tamnog načina rada sada dostupna i pitati želite li da ga aktivirate, kao što ističe 9to5Google.

Potpuno predstavljanje za tamni režim u svim Googleovim aplikacijama sporo je u poslednjih godinu dana. Gmail, Google kalendar i Google Fit dodali su mračnu temu za Android, a u nekim slučajevima i iOS korisnike, ali neke aplikacije poput Google Maps još uvek nemaju tu funkciju. IOS i Android su prošle godine počeli da podržavaju tamni režim na sistemskom nivou.

Poslednjih godina sve više tehnoloških kompanija počelo je da dodaje (i često stilski) funkciju za uštedu baterije. Facebook je globalno pokrenuo mračni modus pored novog redizajna na svojoj zvaničnoj veb lokaciji početkom ovog meseca, a krajem marta VhatsApp je svojoj aplikaciji dodao i mračni režim i na Android i iOS uređajima. Računari i igraće konzole su takođe počeli da nude mračne režime.

Izvor: The Verge