Google Pixel Fold – prvi zvanični renderi

Objavjeno: 01.05.2023.
Google Pixel Fold – prvi zvanični renderi

Danas smo dobili bolji uvid u nadolazeći Google Pixel Fold, prvi prodor tehnološkog giganta na tržište sklopivih pametnih telefona. Renderi dolaze od pouzdanog procureoca Evana Blassa, koji je podijelio nekoliko službenih slika uređaja na Twitteru.

Renderi prikazuju telefon u presavijenom i rasklopljenom obliku, potvrđujući nekoliko curenja u dizajnu od prošle godine. Slike ne otkrivaju ništa novo i ne pokazuju nam sklopivi ekran Pixel Fold-a, ali pružaju bolji pogled na uređaj nego prije.

Očekuje se da će Google Pixel Fold biti zvanično predstavljen tokom Google I/O 2023 događaja 10. maja.

Takođe se očekuje da će doći sa visokom cijenom od 1,799 dolara. Iako je ovo skuplje od većine flegšip telefona, Google stavlja Pixel Fold u liniju sa drugim sklopivim uređajima.

Google Pixel Fold će zasigurno biti hit među tehnološkim entuzijastima i sigurno će se o njemu pričati kada bude zvanično postao sljedeći mjesec. Obećava da će ponuditi jedinstveno iskustvo sa svojim sklopivim dizajnom i moćnim specifikacijama. Moraćemo da sačekamo i vidimo kako će se telefon ponašati u pogledu performansi i trajanja baterije kada se konačno pokrene. U svakom slučaju, Pixel Fold će sigurno biti uzbudljiv uređaj koji će otvoriti nove mogućnosti mobilnim korisnicima.

Izvor: it-mixer