Google Pixel tizer ukazuje na Pixel 5 5G i Pixel 4a 5G

Objavjeno: 03.08.2020.
Google Pixel tizer ukazuje na Pixel 5 5G i Pixel 4a 5G

Google je nedavno sugerisao objavu Pixel 4a telefona, koja je planirana za 3. avgust. Ali izgleda da bi kompanija za ovaj događaj mogla imati još jedno iznenađenje. Google bio nam mogao pružiti uvid u dolazeće 5G Pixel telefone, prema onome što je moguće vidjeti sa tizer fotografije koju je objavio dojavljivač Ishan Agarwal.

Tizer ne otkriva previše, ali nam prikazuje stranice Pixel 5 5G i Pixel 4a 5G modela, uz 5G i Google logo natpise. Vjeruje se da je telefon s lijeve strane Pixel 5 5G (ima metalni okvir), dok je s desne strane Pixel 4a 5G sa plastičnim okvirom.

Informacije o Pixel 5 5G i Pixel 4a 5G telefonima su do sada već otkrivene u AOSP bazi. Pixel 5 5G bi trebalo da bude ovogodišnji premijum telefon kompanije Google, ali se očekuje sa Snapdragon 765G čipom iz gornjeg srednjeg segmenta umjesto sa premijum Snapdragon 865 modelom. Ovo će Google-u omogućiti da zadrži nižu cijenu telefona, a da istovremeno ponudi podršku za kvalitetan 5G.

Kada je u pitanju Pixel 4a 5G, očekuje se da će imati iste specifikacije kao i Pixel 4a, ali uz veći ekran i možda sistem sa dvije kamere na poleđini.

Izvor: Neowin