Google rano šalje ažuriranja za Android 11 nekim vlasnicima Pixel 4

Objavjeno: 02.06.2020.
Google rano šalje ažuriranja za Android 11 nekim vlasnicima Pixel 4

Među ostalim podešavanjima je predstavljen novi medijski player u funkcijama Brze postavke.

Čini se da je Google odabranim korisnicima omogućio pristup beta verziji Androida 11 iako je otkazao pokretanje beta verzije mobilne platforme 3. juna. Prema Mishaal Rahman-u KSDA Developers-a, neki korisnici su primili OTA ažuriranje za OS na svojim Pixel 4 uređajima istog dana (kao što bilježe Droid Life) Android 10 bezbjednosna zakrpa za jun. Rahman je naveo neke funkcije koje su ispale slučajnim izdanjem, uključujući korisnike medijskih plejera koji mogu da se prikazuju i kontrolišu iz Android-ovog menija za brze postavke.

Korisnici takođe dobijaju tri nova izbora oblika ikona i mogućnost da dobiju predloge aplikacija u donjem redu početnog ekrana. 

Sada će moći da pristupe i kontrolama za povezane uređaje držeći taster za napajanje pod uslovom da uključe opciju u podešavanjima.

Ako to žele, mogu da omoguće i obaveštenja sa mehurićima u novom meniju, koji omogućava upozorenja za razgovor da se prikazuju kao plutajuće ikone na vrhu drugih aplikacija.

Nažalost, izgleda da je predstavljanje neplanirano, pa će oni koji ga nisu dobili vjerovatno morati da sačekaju do zvaničnog izdanja beta verzije. Google još uvijek nema novi datum svog predstavljanja: kada je tehnološki gigant otkazao svoj startni događaj 3. juna, rekao je samo da će se uskoro vratiti više detalja o Androidu 11.

Izvor: Engadget