Google testira “Kratki video” format kao konkurenciju TikTok-u

Objavjeno: 06.01.2021.
Google testira “Kratki video” format kao konkurenciju TikTok-u

Zbog sve veće potrebe korisnika za kratkom formom video sadržaja, Google navodno testira novu testira novi video agregat koja će biti uključivati i konkurente u svojim pretragama, TikTok i Instagram koji suvereno vladaju ovim tržištem.

Svi protiv TikTok-a

Taj novitet će ubrzo proširiti testiranje koje je Google ranije u toku godine objavio pod oznakom “Kratki videi”, u svom personalizovanom Google Discovery tabu. Iako je originalna verzija trebalo da pretražuje video sa njihovog YouTube-a i kratke video forme imena Tangi, u sljedećem update-u biće uključena i konkurencija.

Ovakav potez je napravljen kako bi Google zadržao “korisnike koji su tek ustali i trljaju svoje snene oči dok u pidžami gledaju smiješne videe sa mačkama”. Kada govorimo o targetiranju publike, prethodna rečenica vrlo dobro opisuje koliko se detaljno tome pristupa. Taj video agregat imaće svoju web stranu umesto neke aplikacije, tako da će korisnici moći beskonačno da skroluju. TechCrunch, koji je imao priliku da testira tu uslugu ipak navodi da je sve u ranoj fazi, ali i da ima usluga ima potenijala da zaživi.

Izvor: gizmodo.com