Google testira podudaranje glasa kako bi osigurao kupovinu Google Assistant-a

Objavjeno: 26.05.2020.
Google testira podudaranje glasa kako bi osigurao kupovinu Google Assistant-a

„Koristite svoj glas da biste provjerili da li ste vi kada kupujete kod svog pomoćnika“

Značajka Google Assistant-a za glasovno podudaranje sada može osigurati kupovinu izvršenu putem svog glasovnog pomoćnika kao dio ograničenog pilot programa. Portparol kompanije je potvrdio za Android Police da je funkcionalnost nova i osmišljena je da pomogne u sigurnoj kupovini na pametnim zvučnicima i pametnim ekranima. Trenutno je ograničeno na digitalnu kupovinu putem aplikacije putem Google Play-a, kao i narudžbe u restoranima.

Kada smo slijedili uputstva koja su prikazana na Google-ovoj stranici za podršku da bismo omogućili funkciju, vidjeli smo samo opciju da omogućimo postojeće metode pomoćnika otiskom prsta ili sigurnosnim metodama otključavanja lica. Drugi korisnici su izvijestili da su mogli da vide opciju menija za glasovno podudaranje, ali da se softver zamrznuo kada su je pokušali omogućiti.

Snimke ekrana koje je objavila Android Police prikazuju postupak podešavanja ove funkcije. "Upotrijebite svoj glas da biste provjerili da li ste vi kada kupujete kod svog pomoćnika", piše u softveru. Takođe upozorava da bezbijednost ove funkcije možda nije savršena, napominjući da „neko sa sličnim glasom ili snimkom možda može da potvrdi kupovinu na uređajima na koje ste prijavljeni“.

Iako možda nije najsigurniji način, korišćenje vašeg glasa kao sigurnosti ima potencijal da bude mnogo bešavniji od korišćenja telefona da odgovori na otisak prsta ili poziv na otključavanje lica. Takođe bi mogao biti pogodniji od postojećeg sigurnosnog metoda Alexa, koji vam omogućava da koristite PIN da biste zaštitili kupovine obavljene vašim glasom.

Glasovno podudaranje je funkcija Google Assistant-a koja omogućava pomoćniku da kaže razliku između onoga kome se obraća. Prošlog mjeseca 9to5Google je izvijestio da je Google ažurirao proces obuke za Voice Match kako bi omogućio da razlikuje ljude sa „značajno većom tačnošću“. Međutim, navodno još uvijek postoje ograničenja u tome koliko novca možete potrošiti koristeći samo svoj glas kao sigurnost, potvrdio je Google u Android Police.

S obzirom na to da je konferencija za programere Google I / O 2020 trebalo da se održi ranije ovog mjeseca, postoje spekulacije da se kompanija nadala da će tamo debitovati. Google nije dao naznaku o tome kada bi potvrđene glasovne utakmice kupnje mogle vidjeti šire izdanje.

Izvor: The Verge