GoPro-ov Max dobija toliko potrebne mogućnosti

Objavjeno: 03.04.2020.
GoPro-ov Max dobija toliko potrebne mogućnosti

Neke ključne karakteristike koje nedostaju pri lansiranju konačno se slijevaju u vidljivu kameru.

Dok je svijet i dalje zarobljen, vaš GoPro može se osjećati pomalo zapostavljenim. Ali ako imate Mak, možda biste ga htjeli držati pri ruci. 360 kamera dobija ažuriranje firmvera koja dodaje nekoliko funkcija koje su nedostajale pri pokretanju. Najvažnije je dodavanje opcije za snimanje od 60 kadrova u sekundi za 360 video zapisa, kao i sferne video snimke i režime kašnjenja vremena.

Kada je GoPro predstavio Mak-a, riješio je mnoge probleme koji smo imali sa Fusionom - prvim ubodom kompanije u 360 kamera. Ne samo da je bio manji, korisničko iskustvo je znatno poboljšano i niz novih funkcija poput Mak HiperSmooth i 360 TimeVarp dodao je uzbudljive kreativne mogućnosti. Ali nekoliko stvari bilo je primetno po njihovom odsustvu. Uopšte nije bilo usporenog snimanja, a 360 vremenskih karata bilo je ograničeno na TimeVarp (koji je konceptualno sličan, ali manje pogodan za kvalitetnije fotografije).

Sa novim firmvareom, konačno ćete imati neki oblik usporenog pokreta u režimu 360, iako samo 60 kadrova u sekundi (2k). Postoji i razmjena rezolucije, jer ćete morati da snimate u 3K. Ovo možda zvuči puno, ali s obzirom da je Mak u osnovi dvije kamere, to je relativan korak od standardne slike od 5,6 K (koja je prošivena) dostupne pri 30 fps.

Dodavanje vremenskog odmaka u režimu 360 popunjava sjajan jaz u listu Spec. Kada sam pregledao kameru, uživao sam u prisustvu TimeVarpa, ali bio sam razočaran što nije bilo konvencionalnog režima vremenskih kašnjenja u 360 (mogli biste snimati redovne „ravne“ vremenske nedostatke). Ne samo da je to uopšteno popularna funkcija, već je i zgodan način snimanja više fotografija bez potrebe da ručno kliknete okidač - ako želite uhvatiti pokretnu metu ili imate više snimaka (u redu, selfie) za izbor. Koje će opcije intervala biti dostupne trenutno nije jasno, ali nadamo se da postoji pristojan izbor.

Ostali performansi u nadogradnji uključuju Horizon nivoing za TimeVarp i fotografije (u režimu koji nije 360), kao i poboljšane brzine prebacivanja medija. Postoji samo jedno malo upozorenje i to ćete morati pričekati još malo. Ažuriranje bi trebalo da stigne oko 15. aprila, ali pretpostavljamo da nije baš kao da planirate da sada krenete u bilo kakve avanture.

Izvor: Engadget