Grijanje i hlađenje bez strujanja vazduha: Samsung Wind-Free™ Deluxe

Objavjeno: 31.07.2020.
Grijanje i hlađenje bez strujanja vazduha: Samsung Wind-Free™ Deluxe

Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) zvanično je predstavila novi model zidnih klima uređaja Wind-Free Deluxe, sa jedinstvenom tehnologijom hlađenja i funkcijama za pametno upravljanje. Kada se radi o VRF sistemima (sistemi promjenljivih fluida), Samsung proširuje svoju liniju zidnih jedinica na srednje i velike privredne objekte, poput hotela i poslovnih zgrada, dok Wind-Free Deluxe tehnologija u EHS toplotnim pumpama (sistem ekonomičnog grijanja) omogućava uspostavljanje sveobuhvatnog rješenja za grijanje i hlađenje stambenih prostora.  

„Predstavljanjem nove linije Samsung klima uređaja ranije ove godine, ojačali smo svoju ulogu predvodnika na tržištu inovativnih proizvoda za hlađenje i grijanje. Međutim, naš cilj oduvijk je bio da Wind-Free™ tehnologiju učinimo dostupnom široj javnosti, a uz najnoviji Deluxe model u mogućnosti smo da tako nešto i ostvarimo“, istakao je Xavier Feys, potpredsjednik sektora pretprodaje, razvoja poslovanja i korisničkih usluga u SEACE.

Wind-Free™ Deluxe je, slično zidnim modelima za stambene primjene, opremljen jedinstvenom tehnologijom koja dom čini znatno prijatnijim i udobnijim, uz pomoć više hiljada mikroskopski sitnih otvora za ujednačenu distribuciju svježeg vazduha. Pri korišćenju Wind-Free™ režima, vazduh se tiho i lagano distribuira, čime se stvara „okruženje bez strujanja vazduha“[1].   

 


[1] ASHRAE (Američko udruženje inženjera za rashladne, grejne i sisteme za klimatizaciju) definiše „okruženje bez strujanja vazduha” kao okruženje u kome je brzina vazdušne struje bez prisustva hladnog istrujavanja niža od 0,15 m/s.