Hakeri zahtijevaju 21 miliona dolara otkupnine od advokata do zvijezda

Objavjeno: 14.05.2020.
Hakeri zahtijevaju 21 miliona dolara otkupnine od advokata do zvijezda

Grupa tvrdi da su ukrali 756 gigabajta podataka od advokatske firme.

Grupa ciber-kriminalaca traži otkupninu od 21 milion dolara od njujorške advokatske firme koja predstavlja megastaše poput Ladi Gage, Madonne i Eltona Johna, prenosi New York Post. Infiltratori za koje se vjeruje da su dio grupe zvane REvil ili Sodinokibi, tvrde da su ukrali 756 gigabajta podataka sa računara Grubman Shire Meiselas & Sacks. Oni takođe tvrde da keš podataka uključuje ugovore, ličnu prepisku, telefonske brojeve i adrese e-pošte.

Varieti kaže da je grupa već pokušala dijeliti jedno gigabajtnu kolekciju dokumenata o Megi, ali je usluga dijeljenja datoteka skinula nalog. Takođe su navodno objavili snimak Madoninog ugovora. Izvor je za Post rekao da su hakeri ušli „dok su svi bili fokusirani na koronavirus“. Firma, koja navodno ne pregovara sa grupom, navela je u izjavi:

„Možemo potvrditi da smo postali žrtva ciber-napada. Obavjestili smo naše klijente i naše osoblje. Zaposlili smo svjetske stručnjake koji su se specijalizirali za ovu oblast i radimo svakodnevno na rješavanju ovih pitanja. "

Ako REvil zaista stoji iza napada, onda je advokatska firma postala žrtva istoj grupi koja je ciljala deviznu kompaniju Travelek početkom ove godine. Grupa je tvrdila da je tada ukrala 5 GB osjetljivih podataka o klijentima iz Travelek-a i tražila 6 miliona dolara otkupnine u zamjenu za to što ih nije objavila na mreži.

Izvor: Engadget