HP predstavio Android tablet Slate 7 po cijeni od 149€

Objavjeno: 28.02.2013.
HP predstavio Android tablet Slate 7 po cijeni od 149€
HP je najavio HP Slate 7 tablet baziran na Jelly Bean verziji Android operativnog sistema. Pored pristupačne cijene (149€), tablet omogućava korisnicima lak pristup Google mobilnim servisima.Sa dijagonalom ekrana od 7 inča (17,78cm) i težinom 368 grama, HP Slate 7 je pouzdan pratilac spakovan u kućište od nerđajućeg čelika sa dve kolorne kombinacije na poleđini – sivom i crvenom.To je takođe i prvi tablet na tržištu sa ugrađenim Beats Audio sistemom, koji pruža pravo uživanje u slušanju muzike preko tableta.

HP Slate 7 omogućava korišćenje Google-ovih servisa, kao što su Google Now, Google Search, Gmail, Youtube, Google Drive i Google+Hangouts za video četovanje više osoba, kao i pristup aplikacijama i drugim digitalnim sadržajima kroz Google Play.

„Kako bi odgovorio na porast potražnje za tabletima, kako među kućnim, tako i biznis korisnicima, HP će ponuditi uređaje različitih formata, kao i operativnih sistema.“ – izjavio je Alberto Tores (Alberto Torres), viši potpredsednik HP-ove globalne poslovne jedinice za mobilne uređaje. „Naš novi HP Slate 7 baziran na Android operativnom sistemu predstavlja neodoljivu ulaznicu u svijet tableta za kućne korisnike, dok je, s druge strane, revolucionarni HP ElitePad baziran na Windows 8 operativnom sistemu, idealan za poslovne korisnike, preduzeća i državne institucije. Oba uređaja donose HP servise i podršku na koju su naši korisnici navikli.“

HP Slate 7 se pridružuje nedavno predstavljenom modelu HP Chromebook u HP-ovoj namjeri da pruži korisnicima i Google iskustvo u korišćenju uređaja.

Ponuda HP-ovih tableta poklapa se sa dolaskom Toresa na čelo globalne poslovne jedinice za mobilne uređaje, formirane u septembru prošle godine. Tores se priključio HP-u prelaskom iz Nokije, gde je kao izvršni potpredsednik kompanije nadgledao MeeGO proizvode i platformu.



HP Slate 7 ima ARM Dual Core Cortex-A9 procesor na 1,6 GHz, što ga čini brzim i efikasnim. Integrisani bežični modul omogućava korisnicima pristup mejlu, internetu i najbitnijim aplikacijama, dok HFFS (High-aperture-ratio Field Fringe Switching) panel daje mogućnost širokih uglova gledanja dokumenata, igrica, fotografija i videa, čak i napolju, na dnevnoj svijetlosti.

HP Slate 7 ima kameru od 3 megapiksela pozadi i VGA kameru sprijeda za četovanje, pravljenje fotografija i snimanje videa.

Uz HP ePrint aplikaciju, korisnici mogu lako da štampaju dokumenta dok su kod kuće ili u pokretu, a zahvaljujući ekskluzivnom servisu omogućeno je direktno štampanje iz većine instaliranih aplikacija. Korišćenjem mikro USB porta, moguće je lako prebaciti fajlove, a paket aplikacija koji dolazi sa uređajem kreće se od ekskluzivnih video igrica do alata za rad.

HP će omogućiti niz jednostavnih, lako dostupnih alata i resursa, kako bi pomogao korisnicima da iskoriste sve prednosti koje HP Slate 7 nudi. Pored telefonske i onlajn podrške koja ide uz ovaj uređaj, HP nudi svojim korisnicima mogućnost da prošire i produže garanciju uz HP Care Pack
servise. HP Slate 7 korisnici će imati mogućnost da zaštite svoju investicij u dvogodišnjim paketom HP CarePack za 29€ ili dvogodišnjim HP CarePack-om sa zaštitom od slučajnog oštećenja (Accidental Damage Protection - ADP) za 49€.

HP Slate 7 će biti dostupan u određenim zemljama Evrope, Bliskog Istoka i Afrike od maja, sa početnom cijenom od 149€.