HTC se vraća, s novim i jačim telefonom

Objavjeno: 02.05.2023.
HTC se vraća, s novim i jačim telefonom

Eh da, legendarni HTC. Pretpostavljamo da i među našim posetiocima postoji veliki broj onih koji su bar jednom u životu koristili neki HTC smartfon.

Ukoliko niste znali, upravo je HTC prvi na svetu objavio Android telefon pod nazivom HTC Dream i to sad već daleke 2008. godine. A sjećamo se i legendarnih modela HTC One M7, M8 i M9 sa onim, za tadašnje vrijeme, fenomenalnim BoomSound zvučnicima.

U12+ je još uvek poslednji top model iz HTC-a. Predstavljen je pre tačno pet godina i imao je neke zanimljive funkcije, poput providne poleđine, ali bio je daleko od bilo kakvog pominjanja neke konkurencije Samsungovom Galaxy S9 ili Appleovom iPhonea Xs modelu.

Ipak, ukoliko ima onih koji bi opet želeli da kupe neki jači model HTC-a, donosimo dobre vesti... Zapravo, za početak su više glasine i nagađanja.

Na Geekbench listi pojavio se model pod nazivom HTC U23 Pro. Kako je kod HTC-a poslednji put praksa bila da se pod oznakom U nalazio top model, verujemo da se nešto tako priprema i ovoga puta, pogotovo što u nastavku ima ovaj sufiks "Pro".

Ipak, najbolje je da ne brzamo sa oznakom "flagship" jer prema onome što piše u specifikacijama i koja su jezgra navedena, opis najviše odgovara Qualcommovom Snapdragon 7 Gen 1 čipu, koji je klasu ispod od najjačeg procesora iz Qualcomma. Ipak, u specifikacijama je navedeno i 12GB RAM-a što je, prema onome što se trenutno nudi na tržištu, uglavnom rezervisano za top modele.

Još uvek nema nikakvih informacija od strane samog HTC-a da je nešto ovakvo u pripremi, model pod ovom oznakom se jednostavno pojavio na Geekbenchu pa se za sada samo nagađa.

Ali kako je HTC u poslednje vreme počeo češće da objavljuje modele (samo prošlog meseca su stigla dva jeftinija telefona) verujemo da se ipak nešto događa i po pitanju jačih uređaja.

Izvor: b92