Htjeli ili ne, sjutra svi prelaze na Timeline

Objavjeno: 30.03.2012.
Htjeli ili ne, sjutra svi prelaze na Timeline
Slijedi proljetno čišćenje Facebook prošlosti. Sutra svi prelaze na Timeline, htjeli ili ne...
Iako je Facebook već nekoliko puta najavljivao potpuni prelazak na Timeline, izgleda da je 30. mart dan kada će svi korisnici pored profilne fotografije dobiti prostor i za cover fotku.
I to nije jedina promjena na koju će fejsbukovci morati da se naviknu!

Najveći problem sa ovom, do sada najdrastičnijom promjenom, je to što ona opet pokreće pitanje privatnosti. Korisnicima koji su do sada skrivali objave i komentare na Fejsbuku zadaje poprilične glavobolje jer ih sada čeka mnogo posla kako bi svoj profil opet zaštitili od neželjenih pogleda.
Najjednostavniji način da se to uradi jeste pomoću opcije "Activity log" ("Spisak aktivnosti"), koja se nalazi ispod glavne slike pri vrhu stranice. Kao što mu i samo ime kaže, to je pregled svih korisnikovih aktivnosti na Facebook-u, počev od objava, preko komentara, pa do lajkova. Pored svake od tih aktivnosti postoji opcija za njeno brisanje ili ograničavanje vidljivosti drugim korisnicima.

Facebook je takođe omogućio opciju "Limit the Audience for Past Posts", koja se nalazi u Podešavanjima privatnosti.

Kada prevaziđete početno uzbuđenje, sreću, razočaranost ili bijes zbog vizuelne promjene svog Facebook profila, možete se posvetiti pregledu svoje prošlosti. Naime, na Timeline-u će vam biti vrlo jednostavno da pronađete šta ste tačno mislili ili postovali određenog dana.

Takođe, sa svojim prijateljima možete podijeliti i neke značajne trenutke iz svog života koji su se dogodili prije startovanja vašeg Facebook rođenja.

Osim toga, zahvaljujući vizuelnim aspektima Timeline-a, možete kreirati film o svim svojim Facebook aktivnostima.

I, zato, nemojte biti hejter i prihvatite novi izgled kao jednu od neminovnih promjena u životu. Povratka nema – predstoje nam samo nove tačkice na Timeline-u.