Huawei Mate 50 Pro stiže sa novom XMAGE tehnologijom

Objavjeno: 31.10.2022.
Huawei Mate 50 Pro stiže sa novom XMAGE tehnologijom

Huawei je i ovog puta na tržište doneo pravo čudo kada se radi o mobilnim telefonima.

Savršena kamera, moćan dizajn i odlične karakteristike ovog telefona su zasigurne, a sve što vama preostaje da uživate u svom novom uređaju i belježite magične fotografije.

Dizajn

Huawei Mate 50 Pro je nešto skroz novo i drugačije na tržištu, a futuristički izgled je ono zbog čega nećete moći da sklonite pogled sa njega. Uređaj dolazi u dve boje, klasična crna boja za one koji vole minimalizam, i jednostavnost sa dozom elegancije. Posebna verzija ovog telefona dizajnirana je za one hrabrije, i dolazi u jarkoj narandžastoj boji koja je inspirisana zalascima sunca i biće pravi modni detalj uz svaku vašu odevnu kombinaciju.

Još jedan novitet sa kojim se susrećemo kada se radi o Huawei Mate 50 Pro modelu jesu materijali koji su korišćeni za stvaranje ovakvog uređaja. Poseban vegan leather model ima mogućnost otpornosti na hladnoću, vootporan je na dubinama do 6 metara, a ultra pouzdano Kunlun staklo povećava izdržljivost za čak 10 puta u odnosu na sve prethodne modele.

Zato je ovaj telefon idealan za sve vrste aktivnosti u toku dana.

Kamera

Ali ono što najznačajnije krasi pozadinu telefona je njegova kamera u simbolu prstena. Huawei Mate 50 Pro ima najsavremeniju i najbolju kameru koja se trenutno nalazi na tržištu i to možemo reći sa sigurnošću. Radi se o izrazito visokoj rezoluciji, a optička tehnologija je unapređena u odnosu na sve druge pametne telefone.

A jedan od najzaslužnijih faktora i zbog čega je Huawei kamera ovoliko moćna je nova XMAGE tehnologija koja povećava kvalitet fotografije uz koju pruža savršeni kolor i jasnoću na slikama.

Ako se bavite poslom u kom su vam je telefon i kamera ključni, ili vam je fotografija samo hobi ovaj telefon nudi mnoge funkcije sa kojima ćete dobiti najkvalitetnije fotografije. Sada su moguće i profesionalne fotografije u pokretu sa fokusom na portretu, Huawei Mate 50 Pro poseduje i profesionalni režim rada kojim korisnicima nudi ručno podešavanje dubine polja i stepen zamućenja fotografije. Ovakva kamera ima sposobnost da zabeleži svaki detalj na vašoj omiljenoj odevnoj kombinaciji koju želite da zabeležite, ili ako ste se našminkali za specijalnu priliku. Tada će se i najsitnija šljokica na vašem licu vidjeti kao u ogledalu. Noćni režim snima fotografije sa veoma jasnim svietlim i tamnim oblastima, čak i u mračnim okruženjima. Kako su jesenji zalasci sunca magični sa širokim spektrom boja, i nebo noću mistično, možete zabelježiti sjajne fotografije meseca sa oblacima i tako napraviti svoju savršenu fotografiju za pozadinu telefona. Tu je i režim portreta koji primenjuje prirodno zamućenje pozadine kako bi omogućio da se određeni objekat ili osoba izdvoji iz okoline, a periskopska telefoto kamera podržava opseg zuma do x200, donoseći na taj način perfektan kvalitet fotografije bez obzira na to koliko je od vas udaljeno ono što želite da zabeležite. Pa tako i ako ste na vrhu solitera, ili na primer Ajfelove kule u novogodišnjoj noći, moći ćete da napravite savršene fotografije celog grada sa istaknutim detaljima na svjetlu, vatrometu ili prelijepim ulicama grada.

Ekran

Sve što beležite uz pomoć kamere prezentovaće se na sjajnom Huawei Mate 50 Pro ekranu koji je poseban po svojoj površini od 6,74 inča. Prikaz je savršen i pruža korak bliže u taj koloritan svet gde će se svaka boja istaći i nećete morati da koristite više aplikacija za uređivanje fotografija jer vam se čini da fotografija nije dovoljno svjetla ili da su detalji nedovoljno jarki. Sada će kvalitet same fotografije biti prikazan besprekorno i to će se na ekranu i prikazati.

Baterija i moćne aplikacije

Ono što ovakvom telefonu priliči je i savršena baterija. Da biste mogli da slikate satima i svoj telefon koristite bez razmišljanja, Huawei je stvorio besprekorne performanse i osigurao vas u svakom trenutku. Kada se radi o bateriji, Huawei Mate 50 Pro dolazi sa naprednom kapaciteta od 4.700 mAh baterijom i opcijom brzog punjenja. Još jedna inovacija je korisnički interfejs EMUI 13 koji omogućava praćenje aktivnosti kroz sve aplikacije u realnom vremenu.

Ono što se posebno vrijedno pomena jesu aplikacije poput App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device, ali i opcija SuperStorage, koja uklanja duplikate datoteka na neprimetan način te na vašem telefonu ostavlja više prostora za ono što vam je stvarno potrebno i sve fotografije koje zabelježite ostaće na vašem telefonu bez bilo kakvog prevelikog zauzimanja prostora.

Ovakva fantastična mašina ima sjajne karakteristike, i ako trenutno razmišljate o kupovini novog telefona, Huawei Mate 50 Pro je uređaj koji vas neće razočarati.

Izvor: b92