Huawei ne može da postigne: Tražnja raste, ponudu "buše" sankcije

Objavjeno: 16.11.2023.
Huawei ne može da postigne: Tražnja raste, ponudu "buše" sankcije

Huawei je u centru pažnje zbog nedavno objavljenog Mate 60 Pro 5G telefona, naročito zato što su morali da vrše razne akrobacije kako bi se izborili sa sankcijama. Danas, čini se da kompanija ima problema sa ponudom i tražnjom.

Odluka da se uvede sistem u naručivanje Huawei Mate 60 Pro u pretprodaji, proizišla je iz nemogućnosti da se zadovolji rastuća tražnja.

Ovo je, smatraju stručnjaci, bio strateški potez kako bi se kupilo vreme za obezbeđivanje porudžbina od dobavljača. Srž problema leži u naprednom procesoru Kirin 9000s, koji je obavijen velom tajne kada je u pitanju lanac dobavljača.

Huawei je obećao isporuke Mate 60 Pro modela u roku od 90 dana od naručivanja, a sistem je ustrojen tako da jedan kupac može naručiti samo jedan primjerak telefona.

Uprkos ovim preprekama, Mate 60 Pro je postigao značajan uspeh. Za osam nedelja, serija je zabeležila 2,4 miliona prodatih primjeraka kod kuće, a brojka je posebno impresivna kada se uzmu u obzir američke sankcija sa kojima se Huawei suočava.

Izvor: b92