Huawei P50 serija će od starta koristiti HarmonyOS

Objavjeno: 09.03.2021.
Huawei P50 serija će od starta koristiti HarmonyOS

Na Weibo nalogu, koji je u međuvremenu obrisan, pojavila se informacija da je Huawei P50 završio period testiranja HarmonyOS 2.0 Beta 2 platforme i da prelazi na Beta 3. Huawei P50 će biti prvi telefon koji stiže uz unaprIJed instalirani HarmonyOS.

Huawei P50 serija naravno neće biti prva koja koristi operativni sistem kineske kompanije. Nekoliko starijih premijum modela može da koristi platformu u beta verziji. Ono što je zanimljivo jeste da će Huawei P50 serija biti prva koja će u potpunosti preskočiti Android.

Kada su u pitanju postojeći uređaji, masovan prelazak na HarmonyOS se očekuje od aprila, a proces će predvoditi Huawei telefoni iz višeg segmenta. Zvaničnici Huaweija očekuju da će HarmonyOS pokretati 300-400 miliona uređaja do kraja godine (ovo uključuje i smart TV, pametne satove i Internet of Things gedžete).

U pripremi za ovu tranziciju, Huawei proširuje svoju Petal liniju alternativnih servisa. Petal Search je postao kompletan pretraživač, a potom su objavljeni Petal Maps i Docs. Huawei će uskoro predstaviti Petal Assistant, Petal keyboard i Petal Vision aplikacije.

Izvor: GSMArena