Huawei sprema premijeru svog novog telefona, ali ne onog na koji ste pomislili

Objavjeno: 17.01.2023.
Huawei sprema premijeru svog novog telefona, ali ne onog na koji ste pomislili

Satelitska komunikacija je velika stvar u svijetu pametnih telefona i nakon premijere sa Mate 50 Pro i iPhone 14 Pro serijom telefona, očekuje se da će svi novi premijum modeli imati ovu funkciju. Iako je nedavno predstavio prvu, Huawei već sprema drugu generaciju ove tehnologije koja će pored poruka omogućiti i glasovnu komunikaciju.

Ako ste mislili da je P60 telefon onaj koji će doneti novu funkcionalnost, prema najnovijim izvještajima, ova funkcija stiže sa Huawei Mate X3, modelom sa savitljivim ekranom. Prema pisanju sajta GamingDeputy prva premijera Huawei telefona koju ćemo videti u 2023. godini će biti Mate X3.

Ovi itekako ima smisla ako uzmete u obzir da se radi o premijum klasi telefona koja postaje sve popularnija. Druga generacija donosi napredne funkcije kao što su glasovne poruke i kratke pozive, što je korak unaprijed u odnosu na Mate 50 koji podržava samo slanje tekstualnih poruka u jednom smjeru.

Drugačiji dizajn?

Interesantno je i to što se na slici sa društvene mreže prikazuje Mate X3 koji će izgleda nastaviti filozofiju dizajna Mate X2 modela, sa popularnijim dizajnom preklopa ka unutra. Na slici se vidi i otvor u obliku pilule na prednjem ekranu i veliki uspravni kamera modul na zadnjoj strani, tako da bi X3 mogao da donese mnogo više promena od novih funkcionalnosti kao što je satelitska komunikacija.

Iako se radi o vrlo ograničenoj upotrebljivosti, satelitska komunikacija je funkcija koja je u nekim ekstremnim situacijama vrlo korisna, posebno kada nema dometa, kada vam bukvalno može spasiti život. Kao i kod drugih proizvođača, ova funkcija je još jedan dodatni trošak, ali ukoliko ste često na mestima bez dometa, satelitska komunikacija može biti tas na vagi koji će prelomiti koji telefon ćete kupiti.

Izvor: benchmark.rs