Imamo nove detalje o iPhone 15 seriji – evo kakve će kamere imati

Objavjeno: 04.01.2023.
Imamo nove detalje o iPhone 15 seriji – evo kakve će kamere imati

Apple je prošle godine iPhone 14 seriju isporučio s nikad većim razlikama između običnih i Pro modela. Jedna od razlika je i u glavnom senzoru kamere. Međutim, izgleda da bi se to moglo promeniti sledeće godine

iPhone 15 serija stići će na jesen ove godine. Apple će morati da učini nešto po pitanju običnih modela, s obzirom na to da prodaja običnih iPhone 14 i iPhone 14 Plus modela nije na očekivanom nivou.

Izgleda da je kompanija odlučila da iPhone 15 i iPhone 15 Plus isporuči sa 48 MP glavnim senzorom kamere, navodi se u izveštaju Džefa Pua iz Haitong Intl Tech Researcha.

Iako bi trebalo da se izjednače po pitanju glavnog senzora kamere, telefoto objektiv ostaće ekskluzivan za Pro modele, kao i LiDAR senzor. Svi modeli iz predstojeće iPhone 15 serije trebalo bi da stignu sa USB-Type C priključkom za punjenje, s obzirom na odluku Evropske unije da svi uređaji u Evropi od sledeće godine moraju da imaju navedeni priključak.

Apple navodno bira između dve opcije kada je u pitanju strategija za iPhone 15 seriju. Opcije su smanjenje razlike između običnih i Pro modela, te smanjenje cijene običnih modela, tačnije jednog od njih. Navodno bi iPhone 15 Plus sledeće godine mogao stići s nešto nižom cienom u odnosu na iPhone 14 Plus.

Još nije jasno da li će Apple zaista ove godine predstaviti i iPhone 15 Ultra. Ako se to desi, navodno će on stići sa znatno višom cenom u odnosu na najskuplji model iz aktuelne iPhone 14 serije.

Naime, ističe se da će iPhone 15 Ultra koštati čak 1299 dolara za početnu verziju. To je zaista drastično povećanje od čak 200 dolara u odnosu na početnu cijenu za iPhone 14 Pro Max (1099 dolara).

Izvor: b92