Imućniji korisnici manje tweetuju

Objavjeno: 02.04.2012.
Imućniji korisnici manje tweetuju
Imućniji vlasnici smartfona ređe igraju igre i tweetuju, pokazalo je istraživanje koje je sproveo The Luxury Insitute. Oni su se, prenosi agencija Rojters, radije okretali aplikacijama koje su vezane za finansije, putovanja i vijesti, a pod imućnijim korisnicima podrazumjevani su oni koji godišnje zarađuju 150 hiljada dolara ili više.

Milton Pedraza, izvršni direktor Instituta The Luxury kaže da imućniji korisnici u znatno manjoj mjeri koriste zabavne aplikacije, iako, su, prema podacima koje je iznijela analitička kompanija Nielsen, to najkorišćeni aplikacije, a imućniji ljudi najčešći vlasnici smartfona.

67 posto imućnijih korisnika koristi svoj telefon za kupovinu prouzvoda ili rezervaciju karata.

Što se uređaja popularnih među imućnijim korisnicima tiče, 45 posto je odlučuje za iPhone, a 35 za neki od uređaja na Androidu.

Džonatan Karson, izvršni direktor digitalnog sektora u kompaniji Nielsen, rekao je da je iPhone uvijek bio prilično popularan među imućnijim korisnicima, dok kod Androida, zbog širokom spektra uređaja, nudi mogućnosti i korisnicima koji traže uređaj nižeg cijenovnog ranga.