Instagram okrivljuje anti-spam tehnologiju za zaustavljanje nekih postova Black Lives Matter-a

Objavjeno: 02.06.2020.
Instagram okrivljuje anti-spam tehnologiju za zaustavljanje nekih postova Black Lives Matter-a

Priliv postova koji koristi #blacklivesmatter „pogrešno“ pokrenuo je blok.

Sistem protiv neželjene pošte na Instagramu „pogrešno“ uzrokuje da neki korisnici ne mogu dijeliti postove sa hashtagom #blacklivesmatter, saopštila je kompanija. Neki korisnici su prijavili da će u aplikaciji dobiti poruku „akcije blokirane“ nakon što su pokušali dijeliti postove sa hashtagom.

„Ova akcija je blokirana“, kaže se u poruci. "Pokušajte ponovo kasnije. Ograničavamo određene sadržaje i radnje da bismo zaštitili našu zajednicu. Recite nam ako mislite da smo pogriješili. "

Prema kompaniji, do problema je došlo zbog priliva postova koji koriste #blacklivesmatter, što je pokrenulo alatku za sprječavanje neželjene pošte za „neke ljude“.

„Svjesni smo da neki ljudi pogrešno upadaju u„ blokirane akcije “kada koriste hashtag #blacklivesmatter ili ponovo dijele postove povezane“, objavio je Instagram u izjavi objavljenoj na Twitteru. „Imamo tehnologiju koja otkriva brzo rastuće aktivnosti na Instagramu kako bi se pomoglo u borbi protiv neželjene pošte. S obzirom na porast sadržaja koji se dijeli na #blacklivesmatter, ova tehnologija pogrešno stupa na snagu. Ovaj problem rješavamo što je moguće brže i istražujemo odvojeni problem oko prenošenja Priče. “

Kompanija nije rekla koliko dugo se bavi problemom ili koliko korisnika je pogođeno, ali je rekla da ne pokušava ušutkati hashtag. „Želimo biti jasni da se upotreba #blacklivesmatter podržava i slavi na Instagramu, a mi brzo krećemo kako bismo osigurali da se čuju glasovi koji koriste ovaj hashtag“, napisao je Instagram.

Kompanija je takođe rekla da radi na rješavanju problema u vezi sa otpremanjem Stori-a, mada nije bilo jasno da li je to takođe povezano sa hashtagom.

Instagram-ov sistem za otkrivanje neželjene pošte, koji je trebao da traži botove i druga „neautentična ponašanja“, korisnici su u prošlosti pogrešno pokrenuli, što je rezultiralo porukama „akcije blokirane“. Ali činjenica da se sada pojavljuje kao rezultat postova povezanih sa #blacklivesmatter vjerovatno će podstaći više kritika kompanije.

Izvor: Engadget