Instagram radi na vertikalnom Story prikazu

Objavjeno: 05.02.2021.
Instagram radi na vertikalnom Story prikazu

Instagram ne prestaje sa objavljivanjem ažuriranja za svoj servis. Desktop aplikacija je nedavno dobila podršku za karusel pregled za Stories. Sada izgleda da kompanija planira da redizajnira i Stories na mobilnim uređajima.

Instagram je potvrdio da radi na Vertical Stories, koji će servisu dati više TikTok utisak. Trenutno, korisnici pregledaju Stories preko horizontalnog svajpovanja i pritisaka. Vertikalni pregled je način na koji vršimo interakciju na vebu i pregledamo sajtove i većinu društvenih mreža, kao što su Facebook, YouTube ali i Instagram.

Ported toga, kompanija će vjerovatno prioritet dati video objavama u odnosu na fotografije, kako bi se bolje takmičila sa konkurentnim TikTok servisom, preko dolazećeg Vertical Stories pregleda.

Funkcija još uvijek nije dostupna javno i otkrivena je u kodu Instagram servisa. S obzirom na to da je Instagram Vertical Stories trenutno prototip, nije sigurno da će funkcija biti dostupna svim korisnicima ali je pokazatelj u kom pravcu Instagram razmišlja sa ovim pristupom.

Izvor: PocketNow