Interfejs za dijeljenje lokacije Google mapa dobija novi izgled na Androidu, iOS-u

Objavjeno: 13.05.2020.
Interfejs za dijeljenje lokacije Google mapa dobija novi izgled na Androidu, iOS-u

 

Ažuriranje Google mape ne dodaje nove funkcije opciji dijeljenja lokacije, već mijenja cjelokupni izgled.

Google mape su primile nekoliko ažuriranja tokom poslednja dva mjeseca. Izgleda da aplikacija sada dobija novo sučelje za dijeljenje lokacije u stvarnom vremenu i na Android i iOS uređajima. Ažuriranje interfejsa dostupno je i korisnicima Google Maps u Indiji. Izgleda da je novi korisnički interfejs za dijeljenje lokacije uveden putem ažuriranja na strani servera. Važno je napomenuti da novo ažuriranje ne uključuje nove funkcije, ali ukupno mijenja izgled i osećaj interfejsa za dijeljenje lokacije. 

Razvoj je prvi primijetio Android Police i publikacija vjeruje da je novo sučelje za dijeljenje lokacije na Google mapama bilo uvedeno kroz novo ažuriranje aplikacije (ažuriranje 10.40.2 za Android uređaje) ili preko ažuriranja na strani servera. Međutim, uspjeli smo da primijetimo nove promjene u odeljku za dijeljenje lokacije sa starijim verzijama - ažuriranje 10.40.1 za Android uređaje (uvedeno u aprilu) i 5.43 ažuriranje za iOS (uvedeno prije nedelju dana). Stoga se čini da su nove promjene izvedene putem Google-ovog ažuriranja na strani servera.

Novi interfejs za dijeljenje lokacije

U novom interfejsu, Google je izvršio vizuelne promjene u prozoru za deljenje, kao i dodao odjeljak sa politikom privatnosti i za Android i iOS verzije Google Maps. Slično tome, promjena koja omogućava korisnicima da odaberu trajanje dijeljenja lokacije na Google mapama se promijenila.

Korisnici koji nisu primili novo ažuriranje za dijeljenje lokacije mogu preuzeti najnoviju verziju Google Maps 10.40.2 sa APK ogledala ili čekati automatsko pokretanje.

Da podsjetimo, Google mape su u 2017. godini dobile opciju dijeljenja lokacije u realnom vremenu.

Izvor: NDTV