iOS 14 vam može omogućiti skeniranje KR kodova za korišćenje Apple Pay-a

Objavjeno: 09.07.2020.
iOS 14 vam može omogućiti skeniranje KR kodova za korišćenje Apple Pay-a

Kod skriven u iOS-u 14 sugeriše da bi funkcija mogla biti na putu

Apple-ovo nadolazeće ažuriranje iOS 14 moglo bi vam omogućiti da platite za stavke skeniranjem KR kodova koji aktiviraju Apple Pay, a vama će dati još jedan način da koristite kompanijsku digitalnu platformu za plaćanje. 9to5Mac pronašao je reference na još uvijek nenajavljenu funkciju u najnovijem beta verziji za iOS 14 programere objavljenom ranije danas.

9to5Mac je rekao da ipak nije u mogućnosti da ova funkcija radi, ali je pronašla sliku koja izgleda daje uputiti korisnika o tome kako da koristi novu funkciju. A 9to5Mac kaže da je kod API-ja za javni sistem pronašao kod za tu funkciju, što može ukazati da bi aplikacije trećih strana takođe mogle omogućiti skeniranje QR kodova za kupovinu pomoću Apple Paya.

iOS 14 je i dalje dostupan samo kao beta programer, a Apple redovno podešava i mijenja funkcije svog nadolazećeg softvera sve dok ne bude objavljen u javnost. To znači da ova funkcija, koja nije najavljena i za koju trenutno znamo samo zato što je 9to5Mac prošao kopajući po iOS 14 kodu, možda neće ugledati svjetlost dana sa konačnim izdanjem kasnije ove godine.

Izvor: The Verge