Ipak stiže iPad mini

Objavjeno: 16.07.2012.
 Ipak stiže iPad mini
Glasine o 7-inčnom iPadu nisu novost. Prve su počele kružiti još prošle godine, a kulminirale su neposredno prije predstavljanja iPada treće generacije u martu. Budući da manji iPad ili iPad mini kako su ga nazivali, ipak nije bio predstavljen proroci su utihnuli, no ne zadugo. Zadnjih mjesec dana špekulacije se ponovo inteziviraju, a nekoliko relevantnih izvora potvrdilo je dolazak iPada sa 7,85-inčnim ekranom koji bi trebao biti konkurentan Amazonovom Kindelu Fire te novom klincu u kvartu Googleovom Nexusu 7. Ovoga puta glasine prenose najrelevantniji svjetski mediji kao što su Bloomberg i Wall Street Journal, a sada i New York Times.

Prema riječima autora, cijena 7,85″ iPada trebala bi biti osjetno niža od sadašnjih modela, a službena najava trebala bi uslijediti do kraja ove godine.

Napomenimo kako su prethodne glasine sugerisali da će iPad mini imati ekran od okruglo 7 inča i vrlo je moguće da su određeni prototip modeli i bili proizvedeni, no buduće da je Steve Jobs smatrao da je tablet tih dimenzija premalen od proizviodnje su odustali.

Sada, kada se pokazalo da se Kindle Fire ipak dobro prodaje, a Googleov Nexus 7 zbog svoje niske cijene u staru puno obećava, Apple se izgleda ipak odlučio da pokrije i ovaj segment tržišta, odnosno da ga ne prepusti konkurenciji tek tako.