iPhone 12 linija pati od ozbiljnih problema sa ekranom, evo šta Apple planira

Objavjeno: 19.11.2020.
iPhone 12 linija pati od ozbiljnih problema sa ekranom, evo šta Apple planira

Apple iPhone je već imao problem sa zelenom nijansom ove godine na iPhone 11 Pro Max modelu, a ažuriranje za iOS 13.6.1 pomoglo je da se problem riješi. Međutim, prema riječima nekih vlasnika iPhone 12 serije koji se žale Apple podršci, svi telefoni iz serije 12 imaju gotovo isti problem, odnosno dešava se da cio ekran dobije zelenkastu ili sivkastu boju.

Čini se da žalbe ukazuju na to da se zelene ili sive nijanse pojavljuju kada je osvetljenost ekrana podešena na 90% ili niže. Neki korisnici su primetili kako problem nestaje nakon kratkog vremena prikazivanja na ekranu.

Jedna osoba koja je bila u kontaktu s Appleom rekla je da je dva puta od kompanije dobio zamjensku jedinicu, iako slanje zamjenskih jedinica ne izgleda kao smjer u kojem Apple želi ida ide. Apple navodno radi na nadogradnji softvera koja će riješiti problem. Sajt MacRumors je dobio internu belešku koju je Apple poslao ove nedelje Apple ovlašćenim dobavljačima usluga. U dopisu je Apple jasno stavio do znanja da je upoznat sa problemima zahvaljujući porukama koje su im poslali vlasnici iPhone 12 serije.

Apple je rekao tehničarima da izbjegavaju servisiranje pogođenih iPhone modela iPhone 2020 i umjesto toga preporučio im je da poruče kupcima da nastave da blagovremeno ažuriraju svoj iPhone. Čini se da taj komentar sugeriše da se Apple osjeća prilično siguran da će moći i ovaj put da riješi problem šlanjem softverske ispravke.

Izvor: Phonearena