iPhone 12 mini - mali telefon, male i komponente

Objavjeno: 16.11.2020.
iPhone 12 mini - mali telefon, male i komponente

Ekipa iz iFixit tima je nedavno otvorila Apple iPhone 12 Mini i evo šta smo saznali. Prvo, iPhone 12 Mini napaja manja baterija od 8,57 Wh, koja je prema iFixit-u veća od iPhone SE 2020s koja je bila 6,96 Wh. Važno je napomenuti da iPhone 12 i 12 Pro imaju bateriju od 10,78 Wh. Mini kamera ima iste ƒ/1,6 širougaone i ƒ/2,4 ultraširokougaone kamere koje se mogu naći i u običnom iPhoneu 12.

Mini varijanta se sastoji od istih komponenti kao i iPhone 12, ali je sve minijaturizovano. Sadrži Taptic Engine, zvučnike i MagSafe prsten.

Pored toga, ima dva kabla za ekran umesto tri, a takođe ima i povećanu asimetriju rešetke. „Čini se da je manjem telefonu potrebno malo više prostora za taj antenski opseg“, navodi iFixit. Gornji sklop senzora, koji sadrži zvučnik, Face ID i senzor ambijentalnog osvetljenja, takođe je prerađen kako bi odgovarao njegovom malo manjem kućištu.

iPhone12miniifixit.jpg

Dolazeći do rezultata popravljivosti, iPhone 12 Mini zaradio je 6 od 10 poena, isto kao i iPhone 12 i 12 Pro. Govoreći o pozitivnim stranama, većina glavnih komponenti su dovoljno modularne da im se može pristupiti/zamIJeniti ih nezavisno. U negativnom smislu, staklo koje prekriva zadnje kućište je krhko i nepraktično ga je zamIJeniti.

Apple iPhone 12 mini i iPhone 12 dolaze u crnoj, plavoj, crvenoj, sivoj i bIJeloj boji.

Izvor: iFixit