iPhone 13 bi mogao imati podršku za znatno brži 5G

Objavjeno: 21.04.2021.
iPhone 13 bi mogao imati podršku za znatno brži 5G


Iako nas dijele mjeseci od objave naredne Apple-ove iPhonelinije, glasine o ovim uređajima ne prestaju da se pojavljuju. Raniji izveštaji su sugerisali da će iPhone 13 imati always-on 120Hz displej, manji izrez i parnu komoru za bolje hlađenje, kao i manje baterije i skladište do 1TB. Novi izvještaj pominje da će iPhone 13 podržavati millimeter wave (mmWave) 5G van SAD.

Aktuelni iPhone 12 već podržava mmWave 5G u Sjedinjenim Američkim Državama, ali prema navodima analitičara Ming-Chi Kua tehnologija će biti dostupna i na uređajima u drugim zemljama. U izvještaju, on sugeriše da će iPhone 13 modeli koji se budu prodavali u SAD, Australiji, Kanadi, Japanu i od strane velikih operatora u Evropi, podržavati mmWave 5G.


5G predstavlja kombinaciju sub-6GHz frekvencija niskog i srednjeg opsega, kao i milimetarskih talasa (mmWave). Tehnlogija mmWave je brza, omogućava brzine u gigabitima, ali se lako može blokirati. Sub-6GHz frekvencije niskog opsega mogu da prolaze kroz barijere kao što su zidovi i prozori, ali su sporije.

Izvještaji od ranije sugerišu da će Qualcomm X60 modem obezbjeđivati poboljšane 5G brzine za narednu iPhone seriju, a nudiće bržu agregaciju podataka i omogućiće telefonima da koriste i sub-6GHz i mmWave opsege.

Izvor: Neowin