iPhone 13 bi mogao stići sa 1TB skladišnog prostora

Objavjeno: 30.10.2020.
iPhone 13 bi mogao stići sa 1TB skladišnog prostora

Apple-ova iPhone linija trenutno nudi maksimalno 512GB prostora za skladištenje podataka, bez mogućnosti proširenja preko microSD kartica. Međutim, oni kojima je 512GB prostora premalo, više sreće bi mogli imati sa iPhone 13 linijiom.

Dojavljivač Jon Prosser tvrdi da bi Apple mogao predstaviti iPhone model sa kapacitetom skladišta od 1TB. On ne otkriva koji modeli bi mogli dobiti nadogradnju na 1TB, ali s obzirom na to da je iPhone 12 linija tek objavljena, pretpostavka je da se to odnosi na modele iz 2021. godine, koji se očekuju kao iPhone 13 serija.

Kako kamere telefona svakodnevno postaju sve moćnije i sposobnije u kreiranju fotografija visoke rezolucije, HDR fotografija i 4K videa, korisnicima koji stalno snimaju u najvišoj rezoluciji se skladište popunjava veoma brzo, tako da bi njima 1TB prostora bilo od velike koristi.

Naravno, povećanje skladišta na 1TB bi uticalo i na cijenu. Trenutno, 512GB iPhone 12 Pro Max ima cijenu od 1400 dolara, tako da bi model sa duplo više prostora koštao značajno više.

Izvor: Ubergizmo