iPhone 17 bi konačno mogao da dobije ekran kakav svi žele

Objavjeno: 05.03.2024.
iPhone 17 bi konačno mogao da dobije ekran kakav svi žele

Apple bi konačno mogao da doda svoju ProMotion tehnologiju ekrana svojim iPhone modelima koji nisu iz Pro serije tokom 2025. godine, kada se očekuje iPhone 17 linija.

U novom izvještaju se tvrdi da se Apple sprema da implementira svoju najnoviju tehnologiju displeja pod nazivom ProMotion, koja omogućava brzinu osvježavanja do 120Hz, u svojoj liniji iPhone umodela koji nemaju prefiks Pro.

ProMotion tehnologija ekrana je predstavljena u iPhone 14 Pro seriji 2022. Od tada je ekskluzivna za Apple Pro liniju pametnih telefona. Ipak, prema novom izveštaju The Eleca, kompanija planira da uvede tehnologiju u svoju liniju iPhone-a koji nisu Pro, počevši od iPhone 17 linije iz 2025.

Zašto je ovo važno? ProMotion tehnologija omogućava displeju da menja brzinu osvežavanja ekrana dinamički od 1Hz pa sve do 120Hz.

U ovom trenutku, Apple je rezervisao ovu tehnologiju za svoju ponudu proizvoda višeg kvaliteta ali će morati da promeni tu taktiku jer konkurencija već počinje da implementira 120Hz displeje u sve svoje modele.

Izvor: b92