iPhone 5 dolazi sa greškom na kućištu?

Objavjeno: 24.09.2012.
iPhone 5 dolazi sa greškom na kućištu?
Apple korisnici širom svijeta prijavljuju postojanje oštećenja na kućištu telefona, koja su došla zajedno sa njim. Izgleda da je Apple negde omašio u procesu proizvodnje novog iPhone 5 telefona, jer korisnici, kako bijelog, tako i crnog modela prijavljuju oštećenja na ivicama svog smartfona. Naime, posebno na zaobljenim delovima uređaja ivice, inače izrađene od posebne vrste aluminijuma, dolaze sa oguljenom bojom i jasno vidljivim oštećenjima, koja podsjećaju na ona naneta udarcima ili ispadanjem telefona. Prvo su se na internetu pojavile priče samo za crni model, ali su onda i vlasnici bijelih iPhone 5 prijavili istu stvar. Sa svakim novim iPhone uređajem desi se neki propust. Sa modelom iPhone 4 to je bila antena i loš prijem signala, sa iPhone 4S nepravilan rad baterije, dok je za iPhone 5 već potvrđen prvi nedostatak.

Ipak, izgleda da to kompaniji Apple neće nimalo poremetiti planove o prodaji, jer analitičari smatraju da će se iPhone 5 u prvom vikendu prodati u više od osam miliona primjeraka. Ukoliko se to ostvari, iPhone 5 i zvanično će biti najbrže prodavan smartfon ikada.

Prognoze su da će se do kraja godine ovaj uređaj prodati u nevjerovatnih 50 miliona komada, čime će uspjeh Samsung Galaxy S3 modela biti prevaziđen.