iPhone korisnicima stigla "jeziva" opcija, uključena je automatski

Objavjeno: 03.04.2024.
iPhone korisnicima stigla "jeziva" opcija, uključena je automatski

iPhone korisnici širom sveta su, zajedno sa poslednjim ažuriranjem sistema, dobili i podešavanje koje su opisali kao "jezivo".

Podešavanje Discoverable by Others može da se nađe u bezbednosnim podešavanjima telefona, i to u odeljku Journalling Suggestions.

Ova opcija dolazi zajedno sa Journal aplikacijom, koja je objavljena kao deo ažuriranja iOS 17.2 iz decembra prošle godine.

Ako je korisnici uključe, objašnjava Apple, koristiće podatke o korišćenju telefona, uključujući muziku, fotografije, pozive i poruke, kao i značajne lokacije, kako bi davala predloge o tome šta mogu da zapišu u dnevnik. 

Čak i ako se opcija Journalling Suggestions ne uključi, Discoverable by Others će i dalje biti automatski podešana unapred. Isto je i ako obrišete Journal aplikaciju.

Kako je preneo WSJ, iz kompanije Apple su rekli da telefon može koristiti Bluetooth kako bi našao uređaje u blizini iz vaših kontakata, i da to iskoristi da bi se poboljšali predlozi koje nudi. 

Na primjer, dodali su, može da vam stigne predlog da napravite večeru u svom domu, i da pritom pozovete prijatelje iz kontakata.

Iz kompanije su naveli da je ova opcija automatski uključena kako bi "korisnici mogli da je koriste bez obzira na to da li njihovi prijatelji i poznanici koriste Journal aplikaciju ili ne".

Izvor: b92