Isključite ovu opciju na svojim telefonima!

Objavjeno: 13.09.2019.
Isključite ovu opciju na svojim telefonima!
Bluetooth je loš i trebalo bi da prestanete da ga koristite tvrdi jedan od najvećih internet sajtova današnjice.

Tehnologija, kojom povezujemo naše telefone sa kućnim aparatima, drugim telefonima, računarima, igračkama, pametnim zvučnicima, automobilima i svim drugim uređajima ima mnogo ozbiljnijih problema, od samog načina uparivanja. Bluetooth se toliko puta dosad pokazao kao prava sigurnosna i noćna mora u svakom smislu, a najveći broj slučajeva lošeg scenarija vrlo lako se može zaobići prostim isključivanjem te opcije.

Jednostavno, insistira Mashable, promijenite taj Bluetooth klizač na Off.

Bluetooth je, tvrdi ovaj sajt, jedna od najprljavijih reči sajber bezbijednosti današnjice. Ovo je čak izraženo u tolikoj mjeri da je na DEF CON konferenciji, najvećem svjetskom godišnjem okupljanju bijelih hakera, posjetiocima savjetovano da odmah isključe i u svakom trenutku imaju isključen Bluetooth.

Naravno, ovo nije paranoja, na šta će ciljati većina vas, kaja sad ovo čita, a na samoj konferenciji u Las Vegasu je demonstrirano desetak scenarija i načina na koji se brzo i u samo par koraka može hakovati uređaj sa uključenom Bluetooth vezom. Među prikazanim scenarijima je i onaj preko pametnog ili čak običnog audio zvučnika, koji je na telefon ili računar povezan Bluetooth sistemom. Izvor:Mondo