Ispunjene želje Apple fanova: iPhone 16 dobija ove "pro" funkcije

Objavjeno: 17.01.2024.
Ispunjene želje Apple fanova: iPhone 16 dobija ove "pro" funkcije

Predstojeći iPhone 16 i iPhone 16 Plus bi mogli da dobiju dvije nove funkcije koje su već prisutne na iPhone 15 Pro modelima.

Apple jasno razdvaja svoje telefone, pa tako iPhone modeli sa "Pro" oznakom u nazivu stižu sa nekim ekskluzivnim funkcijama kao što su napredniji procesori, dodatni RAM i brža Wi-Fi tehnologija.

Sve ovo nije dostupno na standardnim ili Plus iPhone modelima. Međutim, izgleda da Apple razmatra neke od ovih funkcija implementira i u iPhone 16 i iPhone 16 Plus.

Prema navodima industrijskog analitičara, predstojeći iPhone 16 i iPhone 16 Plus će konačno dobiti više RAM-a i bržu Wi-Fi 6E tehnologiju.

Analitičar Džef Pu kaže da će iPhone 16 i iPhone 16 Plus imati 8GB RAM-a, što je povećanje u odnosu na aktuelne modele koji stižu sa 6GB memorije.

Sugeriše se da bi više RAM-a moglo da omogući iPhone 16 modelima bez "Pro" u nazivu da se fokusiraju i lakše obavljaju zadatke u vezi sa vještačkom inteligencijom.

Glasin epominju da će se tokom ove godine Apple značajnije fokusirati na AI, a iPhone 16 serija bi mogla da donese Siri asistenta kojeg pokreće generativni AI.

Pored toga, Pu kaže da bi iPhone 16 Pro modeli mogli da dobiju Qualcomm Snapdragon X75 modem, dok će standardni modeli zadržati Qualcomm Snapdragon X70 modem sa iPhone 15 serije.

Izvor: b92