Je li gTar dobar način kako uz iPhone naučiti svirati gitaru? ( video)

Objavjeno: 23.05.2012.
Je li gTar dobar način kako uz iPhone naučiti svirati gitaru? ( video)
Nakon što umetnete iPhone u gitaru i aktivirate aplikaciju spremni ste za svirku i nabadanje po žicama. gTar će čak i isključiti tonove koje ste krivo odsvirali na gitari.Mnogi koji su pokušali naučiti svirati gitaru znaju koliko je to teško i često obeshrabrujuće, a autori gTar projekta žele to promijeniti. Njihova gitara dolazi s utorom za iPhone na koji se instalira posebna aplikacija. Na vratu gitare je niz LED-ica koje pokazuju točno što treba odsvirati, a senzori u gitari prepoznaju i prenose u iPhone što ste odsvirali u stvarnom vremenu. Napravili su i način sviranja koji može ugasiti tonove koje ste pogrešno odsvirali.
Svirati se može kroz tri nivoa i iako u učenju sviranja bilo kojeg instrumenta nema prečaca, ovo je odličan alat za početnike. Dodatna prednost saradnje s telefonom je i što na gitari možete uključiti razne zvučne efekte i kontrolisati LED-ice na vratu.
Očekuje se kako će cijena gTara biti 450 dolara, a iako je za finansiranje projekta na Kickstarteru ostalo 34 dana već su premašili ciljanih 100.000 dolara.