Kako da igrate Super Marija, Tenkiće i ostale stare igre…

Objavjeno: 28.03.2020.
Kako da igrate Super Marija, Tenkiće i ostale stare igre…

Tražili ste - igrajte!

Nije teško naći zanimaciju ovih dana, pored toliko dobrih igara, o kojima pišemo svakodnevno, ali ostaje još jedan problem da se riješi - neki hoće nešto retro, ali popularno!

I, evo, pozvali ste nas u komentarima da vam damo Super Marija, Tenkiće i ostale igre Nintendo kompanije, koje su mnogi “pržili“ na lažnoj SEGI MEGI.

Potrebno je da imate Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ili makar Windows 10 da biste mogli da igrate Super Marija od prije tridesetak godina. Otiđite na adresu NestopiaUE i preuzmite ZIP datoteku emulatora. Otvorite antivirus i provucite datoteku kroz proveru. Raspakujte ZIP arhivu, ako je sve OK nakon skeniranja i opet provucite kroz proveru.exe fajl, koji je potrebno instalirati.

Ako je sve OK pokrenite otvaranje programčića i pratite uputstva na ekranu, a antivirus neka je aktivan non-stop, za svaki slučaj, ako nešto treba da se blokira pre mogućih komplikacija.

To je to, imate emulator na svom računaru!

Što se igara tiče, morate da ih učitate preko komande File >Open i odete do foldera, u kojem držite igre za ovaj tip softvera. Kako do igara - evo, odavde!

Da promijenite kontrole u NestopiaUE koristiti komandu Options >Input.

Izvor: mondo.rs