Kako gledati Apple -ov najveći događaj od 2020. godine, WWDC Keinote, na YouTube-u prvi put

Objavjeno: 17.06.2020.
Kako gledati Apple -ov najveći događaj od 2020. godine, WWDC Keinote, na YouTube-u prvi put

Apple-ova konferencija za svjetske programere širom svijeta počinje u ponedeljak, 22. juna, tačno u 10:00 na Pacifiku. 

Evo svih načina za gledanje, uključujući veze do veb lokacije i YouTube-a, gdje se emituje prvi put.

U stvari, jedini put kada je Apple stavio događaj na YouTube bio je specijalni događaj iz septembra prošle godine. Možda ga se ne sjećate iz anonimnog naslova, ali kada vam kažem, između ostalog bilo je i otkrivanje iPhonea 11.

Otkrićemo u ponedeljak šta je sledeće za Apple proizvode preko njihovih ažuriranja softvera za iPhone, iPad, Mac, Apple TV i Apple Watch koji predviđaju pet sjajnih funkcija.

Moguće su nove prekomjerne slušalice Apple AirPods, novi Apple TV hardver prvi put u poslednjih nekoliko godina, a možda čak i sasvim novi iMac. Ko zna, čak bismo mogli vidjeti nagovještaj o revidiranom AirPower-u, mada ne zadržavajte dah na tom.

Ovaj WWDC, koji se zove WWDC20, ima niz prvih. Biće ovo najveće ikada za početak. To je prva potpuno digitalna verzija. Jednom neće biti 6.000 programera natrpanih u jednu dvoranu (sa više posmatranja iz susjednih prelivnih prostorija).

To znači da će nestati šuštanja i udari koji su toliko važan dio glavnih riječi. To je ono što novinarima u sobi otkriva tačno koja ažuriranja i najave najbolje padaju programerima.

Kao primjer, stajanje od 999 dolara za Mac Pro monitor nije bilo ispunjeno neizdržljivim oduševljenjem, ali suptilne promjene OS-a koje su prelazile preko glave običnih smrtnika dočekane su uzbuđenjem koje se graničilo sa histerijom.

Ali Apple sve to zna i smisliće način da događaj djeluje bez gužve. Možda će to jednom biti više kao film nego pozorište.

Pa, kako to posmatraš?

Prije svega, možete otići na Apple-ovu veb lokaciju apple.com gdje ćete se voditi prema događaju. Ili možete gledati, na primjer, aplikaciju Apple TV na vašem iPadu. Ako ste programer, imaće ga aplikacija Apple Developer, kao i veb lokacija Apple programera.

A tu je i YouTube.

Izvor: Forbes