Kako svoj pametni telefon pretvoriti u kućni bioskop

Objavjeno: 15.04.2020.
Kako svoj pametni telefon pretvoriti u kućni bioskop

Ne treba vam televizor da biste imali bioskop.

Ovo je sezona koja će biti zaključana u zatvorenom prostoru, a mnogi ljudi se izoluju u svojim spavaćim sobama i nemaju mnogo posla. Možda u sobi nemate televizor, kompjuter ili igraću konzolu, a stvari vjerovatno izgledaju prilično grozno - možda ćete možda morati da pokupite i knjigu!

Ipak, ne brinite, jer svoj skromni pametni telefon možete transformirati u kućni bioskop sposoban za reprodukciju filmova, TV emisija i igara, baš kao i podešavanje koje vjerovatno imate u dnevnoj sobi.

Pa, ovo podešavanje možda ne liči na vrhunske ekrane i impresivan zvuk koji biste dobili u pravom pozorištu ili čak dnevnoj sobi, ali sledeća je najbolja stvar ako ste zaglavili u svojoj spavaćoj sobi i možda čak i ostali u krevetu .

Zato prođite kroz nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti kako biste poboljšali doživljaj smartfona, a možda čak i pretvorili slušalicu u svoj kućni bioskop.

Kvalitet ekrana

Ekran vašeg pametnog telefona možda neće sasvim odgovarati kvalitetu vašeg televizora ili pozorišta, što je činjenica uočljivija jer vam je telefon tako blizu očima, ali postoje načini na koji ćete taj jaz premostiti.

Na većini pametnih telefona, posebno onih sa prilično naprednim opcijama kvaliteta ekrana, možda ćete naći zadate opcije koje nisu uvek najbolje. To bi moglo biti puno razloga, kao što su održavanje pristojnog vijeka baterije ili činjenica da vam nije potreban ekran super visoke rezolucije ako samo provjeravate Instagram. Ali sada pravite kućni bioskop, tako da će najbolje učiniti.

Obavezno zaronite u postavke ekrana „telefona“, koje se obično nalaze u glavnom meniju „Podešavanja“, i poigrajte se sa različitim opcijama koje su vam dostupne. To može značiti naleta brzine osvježavanja ili kvaliteta ekrana ili omogućavanje različitih modova u boji kako bi se poboljšala udobnost očiju ili vizuelni iskorak.

Podešavanja zvuka

Kvalitet zvuka je skoro podjednako važan u stvaranju imerzivnog doživljaja gledanja, ali to je nešto na čemu neki pametni telefoni zaostaju - nema mnogo uređaja sa sistemima dvostrukih zvučnika ili Dolbi Atmos zvukom, a idealno bi bilo da oboje dobiju najbolji zvuk iz svog uređaj.

Ako nemate telefon sa ovim funkcijama, preporučujemo vam da koristite drugi audio izlaz. Možda isprobajte slušalice ili Bluetooth zvučnik, a ako nemate one za koje smatrate da će biti zadatak stvaranja najboljeg audio doživljaja, imamo vodiče za najbolje slušalice, najbolje prave bežične ušice i najbolje Bluetooth zvučnike.

 

Ako vam je zaista potreban vrhunski zvuk za vaš film, TV emisiju ili igru, možda je najbolji prenosni DAC za vas, jer su to djelovi kompleta koji nadograđuju zvuk koji izlazi iz vašeg uređaja. Pazite, ipak, jer su to nevjerovatno skupe za sve osim najzanimljivijih audiofila.

To može biti razumljivo, ali vaše okruženje za gledanje je važno kada je u pitanju totalno uranjanje, a postoje neke sitnice koje možete učiniti da poboljšate atmosferu.

Zatvorite zavjese i pokušajte da soba bude što tamnija. Ambijentalno osvjetljenje može biti izuzetak od ovog pravila, ali ne želite da na ekranu blistaju sunce ili svijetla. To se ipak ne bi dogodilo u pozorištu!

Isključite što je moguće više zvuka. Naravno, ako koristite dobre zvučnike ili slušalice za uklanjanje buke, to neće biti problem, ali za dobru priču ne smeta ništa od neugodnih glasova koji dolaze iz dvorane.

Drži telefon

U zavisnosti od toga gdje stvarate mali kućni bioskop, držanje telefona možda će biti potrebno dok gledate sadržaj, ali mogu biti i alternative.

Ako imate površinu za odlaganje telefona, možda ćete je naći na nekim knjigama ili je korisno biljka u saksiji, ali neki se uređaji uređaja (posebno oni koji pokrivaju ekran) mogu pretvoriti u jednostavne stalke. Ako nemate takav slučaj, možda je vrijedno uložiti u jedan.

Ako nemate takvu jednostavnu površinu, ali ne želite da držite telefon, još uvijek postoje opcije. Možda je stativ za pametne telefone opcija, jer iako su dizajnirani da miruju telefon za fotografije, oni bi bili podjednako dobri za gledanje sadržaja. Ako ste zaista zgodni sa plastičnom ili staklenom flašom, elastičnim trakama ili vezicama za kosu, možda ćete moći da napravite i svoj stativ.

Pronalaženje pravog sadržaja

Tako ste postavili svoj ekran i zvuk i spremni ste pronaći nešto za gledanje. Mnogo servisa za striming ima aplikacije koje će vam pružiti ono što vam treba kao što su Netflix, Amazon Prime, Hulu u određenim regionima i YouTube.

Ako tražite TV emisiju da biste pogledali naše liste najboljih Netflix emisija, najboljih Amazon Prime emisija i najboljih Hulu emisija. Ako želite film, imamo skup najboljih Netflix filmova i najboljih Amazon Prime filmova.

Vrijedno je napomenuti da ako imate dovoljno sreće da imate jedan od rijetkih telefona sa 4K ekranom, naći ćete da je Amazon Prime Video jedina usluga striminga koja podrazumijevano proizvodi takav kvalitet, za razliku od Netflixa gdje morate da platite malo više. Dakle, ako želite vrhunski kvalitet bez dodatnih troškova, to je nešto na umu.

Izvor: TechRadar