Kako zakazati WhatsApp poruke na Android-u i iPhone-u

Objavjeno: 13.05.2020.
Kako zakazati WhatsApp poruke na Android-u i iPhone-u

Jednostavno rješenje koje će vam pomoći da zakažete WhatsApp poruke.

VhatsApp ima tonu dobrih karakteristika, ali jedna stvar koja još uvijek nedostaje je mogućnost zakazivanja WhatsApp poruka. Ako se želite sjetiti da želite nekome poželjeti rođendan ili samo želite da pošaljete poruku u toku radnog vremena, umjesto da nekoga pingkujete usred noći, zakazivanje poruka mnogo pomaže. Postoje načini za zakazivanje poruka na WhatsApp-u i na Androidu i iPhone-u, ali oba su zaobilazna jer ova funkcija nije zvanično podržana na WhatsApp-u.

Budući da su metode koje predlažemo zaobilazne, postoje neka ograničenja koja ćemo malo objasniti. Evo kako zakazati poruke na WhatsApp-u na Androidu i iPhone-u.

Kako zakazati WhatsApp poruku na Android-u 

Kao što smo gore spomenuli, WhatsApp nema službenu funkciju za zakazivanje poruka. Međutim, ako koristite Android pametni telefon, možete zakazivati poruke na WhatsApp-u uz pomoć nekoliko trećih aplikacija. Da, postoji nekoliko aplikacija drugih proizvođača koje obećavaju da će obaviti posao, ali postoji samo jedna - SKEDit - koja to savršeno radi. Slijedite ove korake da biste znali kako zakazati WhatsApp poruku na Androidu:

1. Idite u Google Play prodavnicu> preuzmite i instalirajte SKEDit> otvorite aplikaciju.

2. Nakon prvog predstavljanja, moraćete da se prijavite.

3. Nakon što se prijavite, morate dodirnuti WhatsApp u glavnom meniju.

4. Na sledećem ekranu morate da date dozvole. Dodirnite Omogući pristupačnost> SKEDit> prebaci na uslugu Koristi> Dozvoli. Sada se vratite na aplikaciju.

Sada ćete morati da popunite detalje. Dodajte primaoca, unesite svoju poruku, podesite datum i vrijeme rasporeda i izaberite da li želite da ponovite zakazanu poruku ili ne.

5. Ispod ćete vidjeti jedan poslednji preklop - Pitajte me prije slanja. Uključite ga> dodirnite ikonu krpelja> vaša poruka će sada biti zakazana. Kad god stigne dan i vreme zakazane poruke, na vaš telefon ćete dobiti obavještenje sa zahtjevom da dovršite akciju. Dodirnite Pošalji i videćete da vam zakazana poruka šalje u realnom vremenu.

Međutim, ako zadržite Pitaj me pre slanja isključenim, u tom slučaju kada dodirnete ikonu krpelja, od vas će se tražiti da onemogućite zaključavanje ekrana vašeg telefona. Od vas će se takođe tražiti da onemogućite optimizaciju baterije vašeg telefona. Na taj način će vam zakazana poruka biti automatski poslana, što znači da od vas neće biti potrebno da date bilo kakav unos u telefonu, što će učiniti proces trenutnim. Ali opet, nepostojanje zaključavanja ekrana utiče na privatnost vašeg telefona, što je veliki nedostatak. Zbog toga na ovaj način ne preporučujemo zakazivanje WhatsApp poruka.

Kako zakazati WhatsApp poruku na iPhone-u

Za razliku od Androida, ne postoji nijedna aplikacija treće strane na iOS-u putem koje možete zakazivati WhatsApp poruke. Međutim, postoji još jedan način da se ovaj proces izvede na iPhoneu preko Siri prečice, Apple-ove aplikacije koja će se oslanjati na automatizaciju za slanje vaše WhatsApp poruke u zakazano vrijeme. Evo šta treba da uradite kako biste zakazali WhatsApp poruke na iPhone-u.

1. Idite u App Store i preuzmite aplikaciju Prečice na svom iPhone-u i otvorite je.

2. Izaberite karticu Automatizacija na dnu.

3. Dodirnite ikonu + u gornjem desnom uglu i tapnite na Kreiraj ličnu automatizaciju.

4. Na sledećem ekranu tapnite na Vrijeme dana da biste zakazali kada treba pokrenuti automatizaciju. U ovom slučaju odaberite datume i vrijeme kada želite zakazati WhatsApp poruke. Kada to učinite, tapnite na dugme Dalje.

5. Dodirnite Dodaj radnju, a zatim u traci za pretragu otkucajte Tekst, a zatim na listi akcija koje se pojave izaberite Tekst.

6. Nakon toga, unesite svoju poruku u tekstualno polje. Ova poruka je sve što želite da zakažete, poput „Sretan rođendan“.

7. Kada završite sa unosom poruke, dodirnite ikonu + ispod tekstualnog polja i u traci za pretragu potražite WhatsApp.

8. Na listi radnji koje se pojavljuju odaberite Pošalji poruku preko WhatsApp-a. Odaberite primaoca i pritisnite Next. Na kraju, na sledećem ekranu tapnite na Gotovo.

Sada u zakazano vrijeme dobićete obavještenje od aplikacije Prečice. Dodirnite obavještenje i otvoriće se WhatsApp sa vašom porukom zalijepljenom u tekstnom polju. Sve što trebate učiniti je da pritisnete Pošalji.

Još jedna stvar koja se mora napomenuti je da WhatsApp poruke možete zakazivati samo do nedelju dana, što je nešto neugodno, ali bar sada znate kako da zakažete poruku do jedne nedelje.

Ako vam je to prekratko ograničenje, uvijek možete da ga isprobate. Ovo je jedna od najkompleksnijih Siri prečica do koje smo ikada naišli, ali ona zakazuje WhatsApp poruke za bilo koji datum i vrijeme ako je pravilno konfigurišete. Dobro je funkcioniralo na jednom od naših iPhone-a, ali se i na drugom neprestano sudaralo, tako da će vaša kilometraža možda varirati od ove. Međutim, mogli smo da zakažemo poruku koristeći obe metode, tako da možete odabrati onu koja vam se sviđa.

Izvor: NDTV