Kanada se bori protiv 5G teorija zavjere

Objavjeno: 16.05.2020.
Kanada se bori protiv 5G teorija zavjere

 

Od samog predstavljanja 5G tehnologije kruže teorije zavjere, pri čemu neke od njih tvrde da tehnologija može doprinijeti zdravstvenim problemima. U skorije vrijeme neke teorije zavjere sugerišu da je 5G na neki način povezan sa pandemijom korona virusa. Zbog toga su u Velikoj Britaniji, Holandiji i Kanadi zapaljeni telekomunikacioni tornjevi.

Stvari se otimaju kontroli

Da stvar bude još gora, čak je bilo i izvještaja koji tvrde da se inženjeri napadaju i maltretiraju tokom rada kao rezultat ovih zavjera. U tom cilju, kanadska vlada je od tada pokrenula informativni veb sajt na kome pokušava ljudima da pruži više činjeničnih informacija o 5G mreži.

Ova veb stranica će sadržati informacije namijenjene suzbijanju dezinformacija i teorija zavjere koje kruže, u nadi da će ljudi možda vjerovati oficijalnom izvoru umjesto nekim nasumičnim postovima objavljenim na društvenim mrežama ili u na nepouzdanim sajtovima. Veb stranica takođe uvjerava da će 5G uređaji morati da ispune potrebne zahteve vezane za izloženost radiofrekvencijama pre nego što se budu prodavali u Kanadi.

To znači da oni koji su zabrinuti zbog mogućeg obolijevanja od raka prouzrokovanog ovim radio talasima, mogu biti sigurni da su postavljeni zahtjevi koji sprečavaju prodaju uređaja koji prelaze sigurnosnu granicu. Teorije zavjere i dezinformacije će uvijek postojati, ali nada ostaje da će ovakve veb stranice smanjiti njihovu pojavu.

Izvor: Ubergizmo