Knox Samsung Galaxy

Objavjeno: 03.12.2019.
Knox Samsung Galaxy
Pametni telefoni su postali centar svih aktivnosti i mjesto gdje se nalazi veliki broj ličnih i povjerljivih podataka. Bezbijednost je stvar na koju svi mi korisnici mislimo samo kada dođe do problema. Ipak, kompanije su uvidjele da je bezbijednost najznačajniji segment pametnih telefona i mora se uložiti mnogo truda da bi korisnici automatski bili zaštićeni od svih vrsta napada ili pokušaja da treće lice dođe u posjed povjerljivih podataka, bez toga da se od korisnika traži bilo kakvo podešavanje samog telefona.

Samsung Knox bezbjednosni sistem je implementiran na Samsung pametnim telefonima i pruža veliki broj mogućnosti za zaštitu korisnika od pokušaja da se dođe do podataka.

Na najnižem nivou hardverski čip i operativni sistem, kao i instalirane aplikacije, zaštićeni su Knox sistemom, što predstavlja neprobojnu barijeru za pokušaje pristupa pametnom telefonu na sistemskom nivou.

Ipak, korisnik bez obzira na snažnu sistemsku zaštitu može lako doći u situaciju da putem interneta ugrozi bezbjednost svog pametnog telefona. Za svakodnevno surfovanje, Bezbjedni Wi-Fi enkriptuje odlazni internet saobraćaj i onemogućava aplikacije i sajtove koji koriste praćenje. Korisnik može da surfuje internetom na javnim bežičnim konekcijama bez straha da će doći do narušavanja sigurnosti.

Ukoliko se desi da korisnik ostavi otključan telefon ili neko uspije da dođe do njegove šifre, nema razloga za strah da će vidjeti fotografije ili video snimke. Uz Bezbjedan Folder, koji stvara poseban enkriptovani prostor za čuvanje podataka, samo korisnici će imati pristup najprivatnijim djelovima svog telefona.

Pomoću inovativne biometrijske tehnologije za potvrđivanje identiteta, uključujući prepoznavanje lica i ultrasonični otisak prsta, pristup podacima može biti zaštićen čak iu slučaju da dođe do krađe telefona ili ga korisnik izgubi. Samsung Pass pojedinačne funkcije omogućavaju jednostavan, brz i siguran pristup podacima kao što su banke ili aplikacije za elektronsku poštu, kojima je moguće daljinski pristupiti, napraviti kopiju podataka na Samsung Cloud, zaključati ekran i blokirati pristup. Ako je potrebno, moguće je i obrisati sve podatke koji se nalaze na telefonu.

Sigurnosnoj platformi Knox vjeruju čak i vladine organizacije koje zahtjevaju visok nivo sigurnosti. Knox predvodi industriju mobilne zaštite sa svjetskim državnim sertifikatima o bezbijednosti. Dakle, za običnog korisnika nivo zaštite koji Knox pruža je nevjerovatno visok, tako da možete biti bezbrižni što se tiče bezbjednosti vašeg pametnog telefona. Izvor:ITsvet