Kolekcija virtualnih PC igara pomaže u ponovnom oživljavanju disketa i diskova

Objavjeno: 18.05.2020.
Kolekcija virtualnih PC igara pomaže u ponovnom oživljavanju disketa i diskova

Vratite se danima kada su vladali CD-i i diskete.

Ako ste igrač određene dobi, vjerovatno imate drage uspomene na složene kutije koje su PC igre nekada imale - ponekad upamtljivije od samog igranja. Ne morate da lovite kopiju na aukcijskom mjestu da biste se prepustili nostalgiji, na sreću. Benjamin Vimmer ima veb lokaciju sa kolekcijom Big Bok (putem Vill Goldstone-a i PC Gamer-a) koja vam omogućava da pregledate te divovske pakete igara u skeniranom 3D-u kroz jednostavan interfejs za pretraživanje. Možete pogledati razrađenu umjetnost igara, pročitati opise iznad vrha i kikotati se po zahtjevnim sistemskim zahtjevima.

Ovo nije iscrpan katalog, a neki naslovi su ili na različitim jezicima ili u novom izdanju. Kolekcija je određena Vimmerovom sposobnošću da nabavlja igre i skenira ih. Međutim, ono što predstavlja predstavlja pokriva širok spektar istorije igara. Vidjećete neke ranije igre s boksovima, poput serija Might and Magic i Ultima, polu-novije igre poput Vezivanja Isaaca i mnoštvo između njih. Ako je tragedija, to je da ih ne možete otvoriti da vide gomile disketa i CD-a, a da ne spominjemo priručnike i mape platna.

Što je još važnije, možete pomoći. Vimmer ohrabruje dijeljenje kopija i prihvata savjete za finansiranje njegovih kupovina, tako da postoji šansa da klasik koji vam drago nedostaje da dođe na lokaciju. Iako će vjerovatno biti izuzetaka (zloglasno razrađen okvir Ultrabots-a je dobar primjer), ovo bi mogao biti najbliži obnovi biblioteke fizičkih igara vaše mladosti.

Izvor: Engadget